• 12
    http://amkspor.com/...-bir-mujdem-var.html

    of of of of of of of of... hakaret edercesine... helal olsun sana iskender baydar.

    --- alıntı ---

    erman hoca’ya bir müjdem var

    wesley sneijder, lutfi arıboğan’ın kanatları altında parçalı formayla poz vermeden sadece 8 saat önce, ingiltere’deki tüm internet haber portallarının manşetinde liverpool’un efsane kaptanı steven gerrard’ın şu ifadesi vardı:
    “wesley ile aynı takımda top oynamayı çok isterim…”

    ada’da bu cümleler sarf edilirken, milano’da son sözler çoktan söylenmiş, ‘liverpool’un hayali galatasaray’ın gerçeği’ olmak üzere bavulunu toplamaya başlamıştı bile.
    aynı saatlerde türkiye’de bambaşka şeyler anlatılıyordu.
    içi en boş olanı, ama en fazla gürültü koparanı her zamanki gibi erman hoca’nın söyledikleriydi…
    “dağdaki çobanın, karabük’teki işçinin, senin, benim, 70 milyonun 1’er lirası gitti wesley sneijder’e… yazıktır, günahtır” mealinde şeyler söylüyordu toroğlu.

    günde 1 saat çalışıp asgari 12 saat konuşma üzerine kurulu engin kahvehane kültürüne sahip yurdum insanı için bulunmaz malzemeydi erman hoca’nın cümleleri…
    ama tabii ki gerçeklik payı sıfıra yakındı…
    “gerçekler yakın, meşaleleri yakın” diyerek durumu izah etmeye çalışayım:

    galatasaray, bu yıl yaptığı transferler için 29.1 milyon euro bonservis bedeli ödedi. hamit için 3.5 milyon euro, burak için 5 milyon euro, amrabat için 8 milyon euro, dany için 3 milyon euro, melo için 1 milyon 750 bin euro, umut için 350 bin euro ve sneijder için 7.5 milyon euro verildi.

    gelin bir de şampiyonlar ligi’nden gelenlere bakalım.
    katılım geliri 8.6 milyon euro alındı… 3 galibiyet 1 beraberlik için toplam 3.5 milyon euro yazıldı… gruptan çıkma bonusu 3.5 milyon euro daha kazanıldı…
    sezon sonunda netleşecek olan ve fenerbahçe şampiyonlar ligi’nde gruplara kalamadığı için galatasaray’ın tek başına alacağı ‘market pool’ geliri ise yaklaşık 15 milyon euro olarak hesaplandı.
    tüm bunların toplamı 30.6 milyon euro ediyor. yani, galatasaray’ın şampiyonlar ligi geliri, bonservis giderinden 1.5 milyon euro fazla.
    sponsorluk, pazarlama, loca, kombine, oyuncu satışı gibi gelirleri bu hesaba katmıyorum bile…
    gelir gideri aştı ki…

    bunca rakamdan iki cevap çıkıyor aslında…
    biri, sneijder görüşmeleri başladığında “galatasaray bu parayı nereden bulacak” diyen fenerbahçeli yönetici abdullah kiğılı’ya; diğeri 1 lirasının hesabını soran erman toroğlu’na.
    sayın kiğılı; siz şampiyonlar ligi’ne giremediğiniz için galatasaray’ın market pool’dan fazladan aldığı 7.5 milyon euro, sneijder’in bonservisi olarak inter’e ödendi. kabullenmesi zor biliyorum ama para, sizin paranız aslında!

    ve sayın toroğlu: eğer galatasaray’ın kasasından yapılan transfer harcamalarının gerçekten her türk vatandaşının cebinden çıktığını düşünüyorsanız size bir müjdem var.
    gelir gideri aştı! 1 liralık katkınızı belgelemeniz kaydıyla, payınıza düşen 5 kuruşluk kar payınızı almak üzere g.saray sportif aş’ye uğrayabilirsiniz.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın