• 26
    avrupa piyasasından bir oyuncu olsam ve galatasaray tarafından transfer edilmek istensem öncelikle kadroya bakarım.

    fernando muslera, emmanuel eboue, tomas ujfalusi, albert riera, felipe melo, johan elmander, hamit altıntop. dünyada futbolla ilgileniyorum diyen herkesin tanıdıgı ve iyi futbolcu diyerek bahsedeceği oyuncular. bunlara henuz avrupada cok tanınmayan burak yılmaz ve selçuk inanı dahil etmedim bile. fatih terimden bahsetmedim bile henüz.

    ve bunlara simdi maliyetini konustugumuz son halka, wesley sneijder eklendi.

    beyler bir bakın şu takıma. isimlere bakın, kalite kokan kadroya bakın.

    eskiden gelebilecek x oyuncusu butun bu kaliteli oyuncularla tatmin olmazdı belki ama artık o en sonda yazılan sneijder adı var ya hani, işte o isim bu kalite kokan kadroya bir sınıf daha atlatmıştır. bu saatten sonra örneğin serdar taşçı hala ben türkiyede futbol oynamam galatasaraya gitmem diyorsa ona kafasıyla mutlu yıllar dilerim.

    suan wesley sneijder transferi ile birlikte galatasaray istediği her yıldızı -maddi boyutunu karsılayabileceklerimizden bahsediyorum ütopikleri gec*- ikna edebilecek prestije sahip olmustur. kendisinin elit takımlardan oldugunu suan avrupada herkes kabul etmiştir.

    seneye transfer yaparken tranfer etmek isteyecegimiz oyuncu benim buyuk hayallerim var galatasaraya gelmem diyemez, en azından mantıklı olanlar demez. cunku buyuk hedef demek galatasaray demek artık. hedefi büyüten takımımız dunyanın en onemli 3-4 ortasaha oyuncusundan birini daha 28 yasında bu takıma getiriyor, bana gore en verimli cagında. bundan daha iyi hedeflerinin buyuklugunu nasıl gosterebilirdi dunyaya?

    bugun galatasaray kadrosunda olmaktan gurur duyulacak bir takım olmustur her oyuncu için. ve bu sınıf atlama efekti bile maliyet hesapları yapmanın gereksizliğini anlatmaya yeter de artar bile.

    zaten mukemmel bir pastamız vardı, yıldızlarla doluyduk; şimdi pastanın portakalı süper yıldızımız bizi tamamladı. görün seneye yine sampiyonlar liginde subatı gorecegiz, ekonomik olarak bir eşikten daha basarıyla gececeğiz. maliyet hesabı yapanlar da o zaman kazandıklarımızı hesaplamaya calısacaklar.

    baska yıldızları takımımıza kazandıracakken yasayacagımız kolaylıklardan bahsetmiyorum bile, bu transferden sonra seneye bize dahil olmak icin can atan cok yıldız olacak göreceksiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın