resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 1352
    geçenlerde bir arkadaşımla tartışırken adama hak vermeye başladım acıkcası şöyle anlatayım;

    ikimizde bir inşaat firmasında calısıyoruz ve aldığımız maaş atıyorum 2 lira, malüm inşaat işinde şu aralar ırak, iran, arabistan, azerbaycan gibi ülkelerde oldukca geçerli ve iyi miktarda para teklif ediliyor. arkadaşa şöyle bir soru sordum hemde kendime. bana bu saydığım ülkelerden bir teklif gelse deselerki sana aldığın maaşın 3 katını veriyoruz 3 yıl bizimle birliktesin. öncelikle herkes bu soruyu kendine sorsun arkadaşlar 6 lirayı alıcaz ama ne yapıcaz ? ne dil konusucaz ? iş acaba burdakiyle aynı iş mi ? sonra düşündüm biraz ve dedim ki tamam kardeşim ben 6 lira alıcam ama o parayı nerde harcıycam ? sosyal hayatım ne olucak ? var olsaydi ki yok cocuklarım ? ....

    şimdi evet bazı arkadaşlar diyceksiniz ki, ya kardeşim iyi diyosun güzel diyosun da burda sosyal hayatın en kralı var, reinalar, barlar, diskolar ıvır zıvır vs vs...

    evet kabul ediyorum bunları, ama şöyle de bir gerçek var. az önce saydığım ülkelerde yaşayan insanlar da aynen bu şekilde diyor. ''ya işte ne güzel yaşıyoruz da niye gelmesin burda calısmasın da'' gibilerinden. şimdi benim bu yukarda saydığım ülkelere nasıl bir bakış açım var ise, sneijder'in de türkiye'ye malesef bakış açısı bu.

    ve yine arkadaşıma sordum dedim ki, peki sana rusya'dan, ukrayna'dan, ingiltere'den, amerika'dan teklif gelse ne düşünürdün ? veya ne düşünürdük? işte herşeyin özeti bu.. (ki biz de orta sınıf yaşayan insanlarız, sosyete de, moda da, lüks yerlerde yemek yemek de gözümüz yok)

    şimdi bizim iran'a, azerbaycan'a bakış açımızla bu adamın bizim ülkemize bakış açısı aynı ki bu adamlar sosyetenin en kralını yaşamış, en kral yerlerde yemek yemiş, konaklamış, görmüş, geçirmiş vs.vs. isterler de isterler.

    sonuna gelicek olursak, gelmez demiyorum, gelirse mutsuz olur demiyorum. tek bildiğim bir şey var. bu adam buraya gelirse gönlümüzde kral olur, el üstünde taşırız. buraya gelip başarılı olan yabancılar bu yüzden kaldılar ülkemizde başka bir şey için değil. ve sneijder ailesi bu sevgiyi bilmedikleri için daha önce hissetmedikleri için şuan kararsızlar ve az önce benim düşündüğüm şeyleri düşünüyorlar.

    hayırlısı ne ise o olsun demekden başka birşey gelmez elden.

    not: yukarıda saydığım ülkeleri, ülkemizi asla küçümsemedim. üzgünüm ama yurtdışına cıkanlar bilir, ülkemize bakış açısı bu şekilde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın