resim
Manuel Henriques Tavares Fernandes
Takım:Sepahan
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:38
Boy:1.76
Uyruk:Portekiz
  • 301
    "valencia nasıl bıraktı bu adamı 2 milyona? demek ki selçuk inan'dan kötü" diye düşüneceksek, "trabzonspor neden sözleşme yenilemedi selçuk'la" diye de mantık yürütmeye başlayabiliriz. o iş öyle olmaz. valencia büyük hata yapmış demek ki.

    manuel fernandes'le selçuk inan arasında bence ahım şahım bir fark yoktur. ikisinden birine daha iyi denebilir. manuel fernandes zayıf ayağına da daha hakimdir ve biraz daha dribling özelliği de olan bir oyuncudur. fakat selçuk'un liderlik özelliğinin çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. duran toplarda da selçuk inan'ın bariz üstünlüğü var.

    iki oyuncuyu sadece saha içi kriterle değerlendirirsek, manuel fernandes bence bir tık önde. ancak işin başka boyutları da vardır. mesela bu gün selçuk inan yerine, atıyorum carrick gelse selçuk inan kadar verimli olamaz. futbolun bir matematiği vardır, evet, ama futbolun matematiği müziğinki gibidir. rasyonellik şarttır, kurallar vardır, fakat başka bir şeyler de lazımdır. selçuk inan, bu takıma gheorghe hagi'den beri kaybedilen bir güveni verdi. hem sahadaki karizmasıyla, hem duran toplardaki ve oyun kurmadaki etkinliğiyle.

    bu nedenle manuel fernandes gelirse başım üstüne ama, selçuk inan'ı kesmeye gelecekse allah uzak tutsun.

    edit: misal; gheorghe hagi bize geldiğinde kendisini bizden başka isteyen tek kulüp adını bile bilmediğimiz bir meksika kulübüydü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın