resim
Mesut Bakkal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Amed SK
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 51
    elindeki malzeme kaliteli olunca inanılmaz işler yapabilen teknik direktör. kendisi yıllarca tabiri caizse iğrenç bir muameleye layık görüldü. yıllarca akbaba dendi kendisine, tabii yılmaz vural ve ziya doğan'la birlikte. falanca takımın teknik direktörü kovulmuş, hehehe hemen mesut bakkal üşüşür, zaten onların tribünden maçlarını izleyip teknik direktörün kuyusunu kazıyordu vs. gibi ithamlara maruz kaldı. bunu söyleyenler de televizyondan sallayan adamlar. bakın her ne kadar çok sevsem ve yorumlarına genel olarak katılsam da mehmet demirkol da bu tarz yorumlar yapan biri. yani bizim gibi futbolun içinden gelmeyen biri.

    mesut bakkal adını duymama rağmen geçen sezon* samsunspor'un başına gelene kadar hiç takip etmediğim bir teknik direktördü. geçen sezon ligden düşecek takımlara ilgi duyduğum için samsun'u da takibe aldım, dolayısıyla da mesut bakkal'ı. sezona sonradan kovulsa da adnan sezgin'i sportif direktör yaparak başlamış bir takımın başına geçiyordu petkovic'in kovulması sonucu, işi hiç kolay değildi. açıkçası bu adamın eline bir theofanis gekas verdiler, başka da elle tutulur bir şey vermediler. bu adam o dedeleşmiş gekas'ı öyle bir kullandı, öyle bir değerlendirdi ki, küme düşmesi hemen hemen kesin gözüyle bakılan takım, son haftaya kadar bunu kovaladı. sakatlanan gekas'ın geriye kalan 4-5 maçta oynayamaması yüzünden küme düştüler.

    mesut bakkal'a ilgim bu noktada başladı işte, bu adam yıldız oyuncu nasıl kullanılır biliyordu. bunu çok iyi anlamıştım. kendisi bu sezon* da yine kovulmuş bir yabancı teknik direktörün, michael skibbe'nin ardından karabükspor'un başına getirildi. tam bir kargaşa hakimdi, takım altüst olmuştu. ne olduysa mesut bakkal'ın gelişinden sonra oldu. o doğrulmaz denen takım müthiş bir ivme yakaladı. aslında geçen sezona bakılırsa bu sezona şaşırmamak lazım. samsunspor'un başındayken elinde süper lig seviyesindeki 2 oyuncuyla, gekas ve murat yıldırım'la harikalar yaratan mesut hoca'nın, karabükspor'da başarılı olması aslında çok sıradandı. shelton, ahmet ilhan, ilhan parlak ve lualua'yla birlikte inanılmaz bir hücum kurgusu yarattı. dediğim gibi, yıldız oyuncu nasıl oynatılır, bu adam biliyor.

    fatih terim, şenol güneş ve mustafa denizli'den sonra gerisi yalan derdim, ama artık yanlarına birini daha ekliyorum, mesut bakkal. tabii bunları 2 sezonluk bir gözlem sonucunda söylüyorum. gerçekten saygı duyulacak biri ve kendisini akbabalıkla suçlayanların çıkıp tek tek özür dilemesi lazım. artık bunlardan kurtulmamız lazım, genç teknik direktörlerin önünü açmamız lazım denildi. görüyoruz o yeni nesil teknik direktörlerin halini de şimdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın