• 9
    olimpiyat oyunlarında yakılan meşalenin de fikir babası hitler ve nazi partisidir. ilk olimpiyat meşalesi 1936 yılında berlin olimpiyatlarında yakılmış.

    berlin olimpiyat oyunları'nı nazilerin gövde gösterisine çevirmek isteyen hitler'in propaganda bakanı josef goebbels, hitler'in onayıyla meşalenin olimpiya'dan yola çıkmasına karar vermiş. olimpiyat meşalesi ise dönemin en büyük demir çelik üreticisi alman krupp şirketi tarafından tasarlanmış.

    nazi lideri adolf hitler, 1936 berlin olimpiyat oyunları için olimpiya'dan yola çıkarak meşaleyi berlin'e taşıyacak güzergah için 3 bin 331 koşucu belirlemiş. büyük bir planlama ustası olan geobbels, her koşucunun 3.187 kilometre koştuktan sonra meşaleyi bir sonraki koşucuya devretmesini sağlamış. nazilerin başlattığı bu geleneği 1956 melbourne olimpiyat oyunları'nda bir üniversite öğrencisi sydney belediye başkanına sahte bir meşale vererek protesto etmiş.

    nitekim canidir ama ilginç bir adamdır hitler. gençliğinde resim sanatına merak salmış, ama viyana güzel sanatlar akademisine defalarca denemesine rağmen bir tülü kabul edilmemiş. bence mekan çizimleri de gayet başarılı. http://bugraderci.blogspot.com/...basarszlk-adolf.html kim bilir belki akademiye kabul edilse dünya şimdikinden çok daha farklı bir yer olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın