• 10
    http://bandieras.blogspot.com/2012/12/liseli.html

    --- alıntı ---
    son zamanların yeni moda aşağılamasıdır; 'liseli' tabiri. birinin 'ergen' hareketleri sonucunda 'liseli bu yahu' deniyor bir çok platformda. bir kimsenin olgun olmayan hareketleri-açıklamaları-konuşmaları üzerine söylenen bir hakaret şekli.

    halit kıvanç ustanın iletişim yayınları'ndan çıkmış 'futbol ! bir aşk...' kitabını okurken bir bölümde aklıma bu 'liseli' tabiri geldi. bu bölümü sizinle de paylaşmak isterim:

    ***
    ... 'şut' dergisinde 'olayların alayı' başlığıyla yazdığım sayfada, her hafta bir de karikatür yer alırdı. galatasaray lisesi'ndn bir genç çiziyormuş. benim yazdığım, onun çizdiği, yazı-karikatür komşuluğu, birbirimizi tanımadan birkaç ay devam etti. sonra bir gün karşılaştık. derginin sahibi hüsnü yılmaz, 'halit bey, bakın çok merak ediyordunuz. karikatürlerini çok beğendiğinizi söylüyordunuz. işte sizin sayfa komşunuz.. yazınızın yanındaki karikatürleri yapan liseli genç' diyerek tanıştırmıştı bizi.. abdi ipekçi ile.. büyük abdi ipekçi ile.. sevgili arkadaşımla..

    ***

    siz siz olun, liseli de olsa kimseyi fazla hafife almayın. onların geleceğin efsanesi olmayacakları ne malum ki..

    not: yerinde onlarca olimpiyat izlemiş, dünya kupaları görmüş, pele, yaşim gibi efsanelerle ahbap, türk spor gazeteciliği ve televizyonculuğu'nun yaşayan efsanesi halit kıvanç'a sonsuz saygılarımla..
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın