• 70
    tek suçlusu ultraslan ve biletix değildir. senin benim gibi taraftarın da suçudur. serbest piyasa ekonomisi bu durumu yaratıyor. sadece maç biletleri konusunda değil, talep patlaması olan her etkinlikte, toplantıda vs de karaborsa ortaya çıkar; normaldir bu.

    normal bir insan için konuşuyorum, yani gs sevgisinin diğer koşullardan daha ağır basmadığı bir insan için; adam kombinesini/biletini satacaksa ve 80 tlye de 250 tlye de alıcı bulabiliyorsa 250tl'ye satar. durum bu kadar basit.

    sezon başında 2şer 2şer alıyordu herkes kombineleri, kendi adına teyzesinin adına, şunun bunun adına. niye alıyordu, bunun için. cluj maçına gittimde, bulunduğum blokta (güney4 deplasmanın bitişiği) yüzde 70 80 lik bir boşluk vardı. normal lig maçlarında güney 4 genelinde yüzde 50 60 boşluk oluyor. neden oluyor? adamlar kombineyi büyük maçlara bilet bulmakla uğraşmayayım diye almış veya fazladan kombine almış büyük maçlarda satarım diye.

    düz hesap. fb 250 manu 250 braga 150 cluj 150 desen, 800 tl yapar. adam kombineyi 500 tl'ye alıyor zaten 300 tl kar. bjk-ts ve diğer lig maçlarında elde edeceği geliri eklemeden 300 tl kar. satar arkadaş, adam alır satar yani, kim kime veriyor durduk yere hiçbir şey yapmadan 300 tl?

    bunu engellemenin yolu bence kulübün kişi başı tek kombine satması ve kombine satışında kişinin bizzat orda bulunmasını talep etmesi. yani 60 yaşında amcamız için kombine alamayalım vs vs... ha ama yapar mı? yapmaz. neden? kulübün de işine geliyor, bu kadar basit. kulüp 40.000 kombine satıp da yüksek gelir elde etmek varken neden 25-30.000'e tav olsun ki?

    kısacası bu durumun çözümü yok, olmayacak da. sezon başından bunları düşünen arkadaş gidecek en ucuz yerden kombinesini alacak, derbilerde ve şampiyonlar ligi maçlarında bilet-karaborsa vs diye kıvranmayacak. malesef durum budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın