resim
Sébastien Aymar Bassong Nguena
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:37
Boy:1.87
Uyruk:Kamerun
  • 9
    premier lig ekiplerinden norwich city, resmî internet sitesinden takımın kamerunlu savunma oyuncusu sebastien bassong’a karşı son iki haftada ırkçı saldırılarda bulunulduğunu açıkladı.

    ada’da son dönemde artan ırkçılık eylemleri kısa süre içerisinde bitecek gibi görünmüyor. son olarak premier lig ekiplerinden norwich city, takımın kamerunlu stoperi sebastien bassong’a ırkçı saldırıda bulunulduğunu belirten bir açıklama yaptı.

    pazartesi günü resmî sitesinden bir bildiri yayınlayan norwich city, “takımımızın savunma oyuncusu sebastien bassong’a son iki hafta içinde dört farklı olayda fiili ve sözde ırkçı saldırılarda bulunulduğunu üzüntüyle doğrulamış bulunmaktayız. sebastien bassong, fantastik bir sporcu olmasının yanında harika bir profesyonel ve onun takımımızda yer almasından ötürü gurur duyuyoruz. norwich forması altındayken sergilediği bu olağanüstü performansın böyle olaylarla lekelenmesi bizi üzüyor” ifadelerini kullandı.

    kamerun milli takımı’nın da formasını giyen sebastien bassong, geçen hafta 4-3 kazanılan swansea maçında hakem howard webb’e, tribündeki bir taraftarın kendisine ırkçı saldırılar yaptığı gerekçesiyle şikayette bulundu. tribündeki taraftar ise olayın sonrasında ırkçı eylemleri nedeniyle gözaltına alınmıştı.

    aynı zamanda, 1-1 sonuçlanan everton maçı sonrasında bassong’un twitter hesabına gelen ırkçı saldırıların olduğu belirtiliyor.

    tr.eurosport
App Store'dan indirin Google Play'den alın