• 2
    altın ikizler

    tam 30 yıl önceydi. malatya'dan almanya'ya göçen altıntop ailesi, gelsenkirchen'de heyecan yaşıyordu. on dakika arayla doğan ikiz çocuklarına hamit ile halil adını veriyorlardı.

    babalarını ufacıkken yitiren oğlanlardan büyük olan hamit'ti. kardeşine göre daha duygusaldı. halil deseniz daha mantıklıydı. üç kızı da olan anne, çocuklarına gözü gibi bakarken bir yandan çalışıyordu. ikizler mahallede top peşinde koşmaya başlıyor, anneleri de onları kovalıyordu.

    israrlı muhalefete rağmen oğlanlar altyapılarda yollarına devam etmişti. gelsenkirchen'in siyah-beyazlılarından tus rotthausen'e transfer olan ikili, wattenscheid'da göze girmişti. bundesliga'nın büyükleri birbirinden ayıemanın pek mümkün olmadığı ikizleri mercek altına alıyordu.

    2003'te yollar ayrılmıştı. orta sahanın dinamosu hamit schalke'ye imza atarken, ileri uçtaki halil kaiserslautern'e transfer olmuştu. abi hemen doğduğu mıntıkanın devinde fırsat bulmuş, kardeş ise hafiften çile doldurmuştu. geç ısınan forvet, 2005-2006 sezonunda gol krallığı listesinde kendisine üçüncü sıradan yer bulunca, transfer kaçınılmaz olmuştu.

    ikizler bir sezonluğuna olsa da yine buluşuyordu. fakat hamit'in formu almanya'nın devini harekete geçiriyordu. orta saha oyuncusu, bayern münih'te kadroya girse de asla vazgeçilmez olamazken, kardeşi schalke'de daha sık forma şansı buluyordu. bavyera'da kulübenin gülü kupa seremonilerine hafiften alışırken, yavaş yavaş istenmemeye başlayan halil frankfurt'un yolunu tutmuştu. 2010'da şampiyonlar ligi finalinde sahne alan abi, bir yıl sonra real madrid'e imza atarken, kardeşi eintracht'ın düşmesini müteakip ikâmetini trabzon'a aldırıyordu.

    hamit ispanya’nın devinde müzmin yedek olunca beklentiler artmış, yazın uzun süre manşetleri süsledikten sonra galatasaray’a imza atmıştı. 77 defa milli olan yıldız henüz taraftarın beklentisini karşılayamamış durumda. acaba iki hafta sonra abi, 38 kez ay-yıldızlı formayla da sahne alan kardeşiyle trabzon’da karşı karşıya gelecek mi; futbol romantikleri bu sezonun cevabını bekliyor.

    ali murat hamarat

    http://turkspor.net/...mit_halil_oturan.jpg
    http://www.haberaktuel.com/images/news/49311.jpg
    http://i.ekolay.net/...lar_334_3939_334.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın