resim
Antonio José Puerta Pérez
Mevki:Sol Bek
Doğum:26.11.1984
Ölüm:28.08.2007 (22)
Uyruk:İspanya
  • 12
    --- alıntı ---

    25 ağustos 2007'de getafe karşısında sezonu açıyordu sevilla. 35. dakikada ceza sahasında yığılıp kalan bir adam, donan zamanda sağa sola koşturan futbolcular. dragutinovic ile palop’un telaşı dün gibi aklımda. sevilla sağlık ekibinin anında müdahale ettiği oyuncu, ayağa kalkıyor ve herkes rahatlıyordu.
    derken soyunma odasında fenalaşan oyuncunun yine bilinci kapanmıştı. acilen ambülansla hastaneye kaldırıldıysa da üç gün süren mücadelesinin ardından acı haber gelmiş, puerta ölmüştü.
    foé, feher, renato curi gibi, bizi eğlendirirken ağlatmıştı orta saha oyuncusu. üstelik kız arkadaşı da hamileydi. ispanya’da her statta yapılan saygı duruşlarını, milan ile oynanan süper kupa finali izlemişti. sahada 22 puerta mücadele etmiş, sonunda gülen milan olmuştu. yukarıdan karşılaşmayı izleyen puerta, acaba bir gün adının milanlıların formalarının arkasında yazabileceğini düşünmüş müydü?

    sevilla’nın ramon sanchez pizjuan stadyumu, çimlerinde devrilen çocuğunu asla unutmadı. her maçın 16. dakikasında, puerta’nın forma numarasında, ayağa kalkan tribünler sesini yükseltiyordu, gencecik yaşta son bulan bir hayat için.

    sevilla, puerta’nın formasını önce emekli ediyor, ardından ispanyol futbol federasyonu’nun numaraları 1-25 arası sınırlaması üzerine 16 numarayı giyme onurunu david prieto’ya bahşediyordu. oysa ki kulübün dileği, 22 ekim 2007’de doğan futbolcunun oğlu aitor antonio’nun 16 numarayı bir gün giymesiydi.

    euro 2008 finalinin ardından ispanya, 44 yıl sonra gelen şampiyonluğun tadını çıkarırken, bir isim gözümüze çarpıyordu. sevilla altyapısından arkadaşı sergio ramos, üzerindeki tişörtle futbolseverleri adeta gözyaşlaına boğuyordu: “siempre con nosotros”, "daima bizimle" yazıyordu üzerindeki tişörtte. arkasında okunan 16 numara, arkadaşından yadigar kalmıştı ona. real madrid formasıyla villarreal ağlarını havalandırdıktan sonra da onu böyle görmüştük; ancak bu kadar etkilenmemiştik doğrusu. ne de olsa sıcağı sıcağına yapılmıştı o hareket. aradan 10 ay geçtikten sonra ispanya’nın bir ömürdür beklediği zaferi müteakip o tişört çok daha manidardı. aynı tişört 11 temmuz 2010'da da güney afrika'da giyilmişti. ramos'a puerta'nın yine altyapıdan arkadaşı jesus navas katılmıştı.

    yaşasa sadece 28 olacaktı. yine de daima hep bizimle!

    --- alıntı ---

    ali murat hamarat
App Store'dan indirin Google Play'den alın