• 30
    üç büyükler başta olmak üzere ülkemizde siyasetin girmediği futbol kulübü kalmadığını göremeyenlerin, geçen sene, köküne kadar siyaset sayesinde süper lig'e çıkmış eskişehirspor hakkında tek kelam etmeden, eskişehirspor'un play- of ta eleyip süper lig'e çıkışını bir sene geciktirdiği diyarbakırspor'u, sırf kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgenin en önemli şehrinin takımı diye, içlerindeki kürt düşmanlığını gizleyerek "yok efendim futbola siyaset bulaşmamalı, taraftarı şöyle çakal böyle vahşi" diyip, kötülemeye çalıştığı futbol klübüdür.

    böyledir bu işler...
    siyaset kurumu; bazılarının vergilerini affeder, bazılarına 1 liraya stadyum yeri verir, bazılarına hakem tayin eder..
    ülkemizde bundan müstesna futbol klübü yoktur. bu destek ve yardımdan en az faydalanan ise ne yazık ki galatasarayımızdır. tüm alt liglerde hemen hemen tüm kulüpler, belediye başkanları, vali veya vali yardımcıları ya da bunlardan güç alan yörenin etkin şahsiyetlerince idare edilir. kaldı ki bunun örnekleri süper lig de bile mevcuttur.

    spor'a siyaset karışmamalı imiş!! peehhhh...

    diyarbakırspor'a gelince;
    borçlarının büyük bölümü siyasi iktidarın türkiye genelinde iş adamlarına yönelik açtığı bir bağış kampanyasında toplanan paralar ile kapatılmış olup diğer tüm futbol klüplerinden ne bir eksik ne bir fazla destek almaktadır..

    ima edilmeye çalışılan şeyler için ise;
    kongre üyeleri genellikle diyarbakır'a tayin olmuş polislerden ve devlet yanlısı iş adamlarından oluştuğu için kürt milliyetçiliği etkisinden korkulması yersizdir.

    taraftarları ise en az diğer klüplerin taraftarları kadar seviyesiz olmalarına rağmen, yıllardır yerel veya uluslararası arenada mühendis oktay, christopher loftus (bkz: kevin speight) faciaları yaşamamış ve yaşatmamışlardır. diyarbakırspor taraftarlarına laf edenlere, dönüp önce kendi arkalarına bakmaları, ondan sonra sağa sola çemkirmeleri tavsiye olunur.

    (bkz: muhendis oktay)
    (bkz: christopher loftus)
    (bkz: kevin speight)
    http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/670.asp

    (bkz: yaşasın renklerin kardeşliği)

    edit: diyarbakır daki kolorduda bulunan rütbeli askeri personel de kulüp üyesidir.. hatırlatma için harrycool'a binlerce teşekkür...
    2.edit: yazmayı unutmuşum. diyarbakırda yaşayan insanların yüzde sekseni geçmişten bu yana galatasaray taraftarıdır.. bu oran sizler için önemlimi bilmiyorum ama benim için çok önemlidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın