• 42
    kendisine sözlükteki yazılarında rastlardım arada. yani mahalleden komşum falan değildir. 6 ay ceza almasına sebep olan yazıyı okudum sonra bir daha okudum. o kadar haklıydı ki hemen altına
    --- alıntı ---
    iş bu entry, bir üstteki entry altına imza attığımı beyan etmek için yazılmıştır.

    tanım: galatasaray futbol takımı sözleşmeli futbolcusu.

    not: ilgili entry için (bkz: #1094781)
    --- alıntı ---
    diye yazdım. kısa bir süre sonra iki mesaj da silinmişti. tabi o arada uyku mahmurluğu ya da yorgunluk olsa gerek ceza aldığını farketmedim.

    benim merak ettiğim ve ısrarla cevabını istediğim bir şey var; futbolcusuna küfreden, futbolcusunu itin götüne sokan, her türlü hakareti eden taraftara nasıl bir yaptırım uygulanıyor. futbolculara ağız dolusu küfürlerle gelip olmadık hakaretleri savuran taraftar(!) için sözlüğün yaptırımı nedir. lucaslorik bu cezayı haketmemiştir. forma için, arma için ter döken futbolcu için sadece biraz olsun saygı istemiştir ki buna 6 ay ceza vermek komedi değil de nedir.

    ayrıca ilgili mesajdan dolayı 6 ay ceza alan bir yazar var sonra hemen altında bu mesajın altına imza atan ben varım. yüzde yüz desteklediğim için benim de 5 ay 29 gün ceza almam gerekirdi o zaman. umrumda olur mu sizce? kimse kusura bakmasın ama ben (gbkz: galatasaray taraftarı olduğum için bu sözlüğü takip ediyorum, sözlüğü takip ettiğim için galatasaraylı değilim). yani bu mesajı sonuna kadar bile okumaya tahammül etmeyecek bir moderatör bana 12 ay ceza verse de ben yine her maç gırtlağım yırtılıncaya kadar bağırıcam. çünkü benim önceliğim sözlük değil galatasaraydır. yani beni sözlükten uçurabilirsiniz ama galatasaraylılığıma dokunamazsınız. o sizin de üstünüzdedir. işte bu sebepten ben o formayı terleten her futbolcuya saygı isterim, sahip çıkarım. lucaslorik de böyle olduğu için bu entry yazıldı.

    şimdi sözlük yönetimine yakışan, futbolcusunu (futbolcunun kim olduğu zerre kadar önemli değil, üzerindeki formadır aslolan) sahiplendiği ve futbolcuların skor taraftarlarınca itin götüne sokulmasından rahatsız olduğu için yazdığı mesaj sebebiyle verilen cezanın kaldırılmasıdır. küfrettiği için ceza verirsin belki ama o zamanda kantarın ucunu kaçırmadan herkese aynı mesafede yaklaşır ve adil olursun.
    ya da "arkadaşım ben ego sahibiyim verdiğim karardan dönmem, haksız da olsam bunu kabul etmem" der hayatına devam edersin. ama saygınlığını ve adalet olgularını kaybetmiş olarak...

    peşin not: biraz dağınık yazmış olabilirim kusura bakmayın n'olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın