2012-13 EuroCup 2.Hafta Maçı
21:00 Abdi İpekçi Spor Salonu
72 - 68
  • 2
    mutlaka kazanmamız gereken maç. fikstür göz önünde bulundurulduğunda, ilk maçını kaybeden rakip karşısında maçı kazanmanın gruptan çıkma anlamında çok büyük bir önemi var. hatta biz buna ilk adım diyelim. ikincisi ise liderlik için lokomotiv kuban deplasmanı olacak. içerideki maçları kazanacağımızı, çember dövmediğimiz takdirde abdi ipekçi'de maç vermeyeceğimizi düşünüyorum.

    bc donetsk takımı geçen sezonu ukrayna şampiyonu olarak tamamladı. kadrolarında en dikkat çeken oyuncu bu sezon avrupa takımlarının gözdelerinden d'or fischer. ayrıca darius songaila*, kaloyan ivanov, ramel curry ve doron perkins gibi oyuncuları var. fakat perkins'in maçta oynamayacağı bekleniyor. iyi bir savunmacıdır kendisi. olmayışı bizim için güzel haber. curry ve stojanovski takımın en etkili iki skoreri konumunda bulunuyor. donetsk'in bu sezon başında bir-iki maçını izleme şansım oldu. hücumda topu olabildiğince dolaştırıyor ve içeriden oynamayı seviyorlar. kadrodaki uzun rotasyonu pekala bunu mümkün kılıyor. savunmada sertleşseler de maç içerisinde kopukluk yaşıyorlar. trefl sopot'tan daha derli toplu bir takım olduğu söylenebilir.

    songalia-macvan eşleşmesini çok merak ediyorum. geçen sezon prokom'da oynayan donatas motiejunas, songalia'yı sahadan silmişti. macvan'ın da hemen hemen aynı tip* oyuncu olduğu düşünülürse bizim adımıza güzel görüntüler ortaya çıkabilir. yine gününde bir hawkins'i göz önünde bulundurursak 3 numaradan alacağımız katkı bayağı iyi olur.

    ayrıca donetsk son 5 resmi maçını kaybetti. mağlubiyetlerin 3 tanesi görece önemsiz takımlara karşı geldi.
    bu seriyi bozmaması temennimiz elbette.

    yeni oyunculardan kurulu olmamıza rağmen iyi bir ivme yakalamış durumdayız. bunu sezon başından beri resmi maç kaybetmeyerek gösterdik. savunmada ortaya koyduğumuz direnç, mücadele veya oyun geleneğimizin oluşu rakip kim olursa olsun her maçta bize avantaj sağlamaya devam edecektir. tribün olarak yaratacağımız atmosfer önemli. hep beraber kazanalım şu maçı. allah yardımcınız olsun!
App Store'dan indirin Google Play'den alın