resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 1790
    kendi arenasında* iyi oynayan futbolcu. transferine en sevindiğim isimdi hala da öyle. ama ilk haftalarda yaşadığı 2 temel sıkıntı vardı. hala tam olarak atlatamadı belki de.

    1- herkesin malumu maç eksiği. bir sezonda oynadığı maçı 8-10 hafta içinde oynayınca bocaladı. özellikle lig maçlarında iyice sırıttı. kendisinden beklenen basit şeyleri bile yapamadı.
    2- bunun nedeni olabilecek ikinci önemli konu annemizin ligi. buradaki sistem oynamaya değil oynatmamaya kurulu. bazen top oyunda 50-60 dakika kalıyor. her an sıcak kalacak top geldiğinde her an hamle yapacak gibi hazır olmalısın.

    hamit topu ayağına aldığında basit hamleleri bile yapamayıp çok top kaptırdığı için eleştirildi. ben de eleştirdim kendisini. ama yavaş yavaş alıştığını görüyorum. skora katkı yapmaya başladığı gibi oyun içinde sıcak kalıyor artık. bence en önemli nokta sorumluluk almaktan hiçbir şekilde kaçmaması. dikkat ediyorum özellikle içerideki maçlarda topu ayağında fazla tuttuğu, kaptıracak gibi olduğu anlarda homurdanmalar yükselse de bırakmıyor, yine bildiğini yapıyor, top uzağına geldiğinde yine koşuyor yine ayak uzatıyor yine risk alıyor. kaçak dövüşmüyor adam. zaten geldiği yerin özelliklerinden biri de bu.

    sistemi oturtursak kendisinden daha çok verim alırız. kaosun içinde kalırsa sıradan değil kötü bir futbolcu izlenimi verir. milli takımda son zamanlarda çok eleştirilmesinin nedeni bu. mevcut kadronun mental özelliklerini sıralarsak hamit'i düşünmeden en başa koymamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın