• 160
    (bkz: fatih terim/@halim abi)

    şu yazılanları okudum, antu.com konusu dışında bir tane elle tutulur eleştirisini göremedim k.bakmasın. bir kere fatih terim'in gelişinden önce tutunduğu inanılmaz ön yargılı tavır kabul edilebilir bir şey değil. fatih terim'in devam ettiği dönemde eleştirileri klavye başından sallamanın güzel bir örneğidir, alınmasın gücenmesin.

    --- alıntı ---
    aynı suda ikinci*kez yıkanacaksak da bu ancak lucescu olmalı, başkası kurtarmaz.

    --- alıntı ---

    sonuç ortada. lig 8.si takımın en yakın rakibine 9 puan fark atarak normal sezonu şampiyon kapaması kolay bir olay değil. neden fatih terim gelmesin, neden lucescu gelsin? eğer bunların mantıklı açıklamalarını yapmış olsa katılmasam bile bu eleştiriye saygı duyardım.

    --- alıntı ---

    eğer gelirse mustafa sarp, hakan balta, servet ve gökhan zan'ın kadarodaki yerleri garantidir. bir de bu açıdan düşünmek gerekir.
    --- alıntı ---

    ???

    --- alıntı ---

    hepimize geçmiş olsun. önümüzdeki sezonu, hatta ondan sonraki sezonu da unutalım artık. bu entry de ibretlik paylaşım olarak kalsın burada çünkü yemeyeceğimden eminim.
    --- alıntı ---

    afiyet olsun sayın halim abi.

    --- alıntı ---
    şimdi ben bu adamdan ciddi ciddi çok korkuyorum arkadaş. nedeni; eldeki kadroyu değiştirmeyecek gibime geliyor ki bunu temcit pilavı gibi tekrar tekrar ısıtarak yiyorum burada. eldeki kadroyu değiştirmezse ne olur; takımın defansında hakan balta veyahut çağlar solda, sabri veya serkan sağda, gökhan zan ve servet iki stoper oynar ki evlere şenlik bir savunma, felaket tellalığı yapmanın lüzumu yok diyenler iki kere düşünsün derim. ortasahada zaman zaman da olsa mustafa sarp'a yer verse nasıl olur? ara sıra barış'ı oynatsa mesela, kimsenin oynatmayı beceremediği bu adamlardan verim alacağım diye tuttursa. ortasahadan ilerisini düşünmeye vakit bırakır mı bize. 4-4-2 nin forvetinin kim olacağını, kaleye kimin geçeceğini tartışmanın, hayal kurmanın gereği olur mu? korkularım gerçek olacak gibime geliyor. yardıma ihtiyacımız var son zamanlarda. allah sonumuzu hayretsin.
    --- alıntı ---

    kendisine soruyorum, şu entryde hakan balta'nın solda oynaması dışında hangi dediği gerçekleşmiştir? ön yargıyla yorum yapmak, sabırsızlık kendisine ne gibi bir haz vermektedir? kaldı ki geçen yıl hakan balta'nın performansı ortadadır, bu da fatih terim'in hanesine +1 olarak yazılır.

    --- alıntı ---
    mençıstır yunaytıd'a halen ısrarla mançester diyen şahsiyet. yazıldığı gibi okunurun önemli temsilcilerinden.

    --- alıntı ---

    bunun altı bel altı çalışmaktır, nereden vuracağını şaşırmaktır, ayıptır.

    --- alıntı ---

    daha transferlerin bile belli olmamasına, gidecek adamların netleşmemesine rağmen öngörüm odur ki; eğer ki takımdaki kalitesiz yerli oyuncuları tutup, cana, pino ve culio gibi adamları gönderirse iki senemiz heba olacak boşu boşuna. ilk sene imparator olduğu için kredisini kullanacak, ikinci sene ortalarında da kulüpten bir daha dönmemek üzere uzaklaştırılacaktır. felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama sonumuz pek hayırlı görünmüyor. umarım yanıltır da haksız çıkmayı kabullenmenin haklı gururunu yaşatır bana.
    --- alıntı ---

    ben ortada heba olan 2 sene göremiyorum. aksine yine ön yargı ile yapılmış acımasız bir eleştiri ve fatih terim'in imparator oluşundan ziyade kazandırdığı şampiyonluk sonucu elde ettiği bir kredi görüyorum.

    --- alıntı ---
    eline süper bir takım verildi an itibarıyla ve şampiyon olmak, aynı zamanda da türkiye kupasını almakla mükellef kendisi. aksini düşünmek bile istemiyorum...
    --- alıntı ---

    kimse elindeki takıma göre takımı şampiyon yapmakla mükellef olamaz k.bakmasın. fatih terim'in yerine getirilmesini düşündüğü teknik direktörün de böyle bir mükellefiyeti olamazdı. hatalar olacaktır, bu hatalar sonucu başarısız da olunabilir fakat önemli olan istikrardır. verilen kadroyu şampiyon yapacaksın tarzı bir yaklaşımın, kombine aldım forma aldım dilediğimi söylerim zihniyetinden farkı yoktur maalesef. hesap sormak için değil, destek olmak için buradayız bence galatasaray taraftarı olarak.

    --- alıntı ---
    madrid'e gitmişken jose mourinho'dan biraz ders alması gereken teknik direktör. kötü bir niyetim yok, demek istediğim taktik bilgi alsın bizim takımın defansını nasıl kuracağı hakkında.

    --- alıntı ---

    tam klavye başında sallamanın örneğidir. sorarım kendisine, jose mourinho'dan izlemediği takım hakkında defansı kurgulamasını beklemek ve bir yandan da kötü bir niyetim yok demek nasıl bir düşünce yapısının ürünüdür? jose mourinho'yu ilahlaştırırken bu takımın teknik direktörü fatih terim'i itin götüne sokmak ne kadar doğrudur, kendisi bunu lütfen sorgulasın.

    --- alıntı ---
    7 aralık 2011 galatasaray fenerbahçe maçı'na servet çetin ve gökhan zan ile başlamayarak, üstüne üstlük milan baros ve johan elmander ile forveti çiftleyerek, arkalarında da emre çolak'a şans vererek gerçekten değiştiğini ve geliştiğini göstermiştir.
    ancak fener'e karşı bugün ligdeki 4. galibiyetini almıştır bunca yıla rağmen, onun için daha çok alacağımız var kendisinden.
    --- alıntı ---

    terim'in hakkını nihayet vermiş fakat geçmişten sıyrılamayarak fatih terim'in fenerbahçe'ye karşı olan galibiyetleri üzerinden yine fatih terim'e dokundurmaktan geri kalmamıştır. kısaca nereden vuracağını şaşırmaktır bu.

    --- alıntı ---
    7 ocak 2012 samsunspor galatasaray maçı'nda uzun süredir sakat olan sabri'yle başlayıp, ikinci yarıda da çıkararak hem adamı mental olarak bitirmiş, hem de iki gol yememize sebebiyet vermiştir kendisi. kazanınca imparator diye ortaya çıkanlar kaybedince de gerçekleri görsünler diye yazıyorum bunları ha başka gayem yok.

    edit: al işte şimdi de engin'i çıkarıp, servet'i aldı oyuna. yahu bir mertan'ı kadroya almak bu kadar mı zor?
    --- alıntı ---

    maç skoru: samsunspor-galatasaray: 2-4

    ha ardında hoca'nın hakkını vermiştir de, 45 dk sonunda direk başlığa yazılan bu entry, pusuda düşman bekleyen birinin zihniyetini andırmaktadır.

    2011-2012 sezonu 2. yarısından itibaren eleştiriler kesilmiş. malum, 2.yarı işler yolundaydı ve sonrasında şampiyonluk da geldi.

    nick altı yazılarından da hoşlanmıyorum fakat kendi entrylerini kullanınca buraya yazmak zorunda kaldım. yukarıdaki entryler kendisine ait. mantıklı analizler içermeyen, daha çok hata yapsa da eleştirsem üslubuyla yazılan eleştiriler. sonucunda gelen başarılar sonrası fatih terim'in değiştiğine ikna olmuş mudur bilmiyorum fakat asıl değişmesi gereken halim abi'nin fatih terim'e olan bakış açısıdır. eleştiri güzel bir şey, kimse kimseye de fatih terim eleştirilemez demiyor zaten.* fakat eleştirirken de neyi eleştirdiğinin doğru analizini yapmalı insan.

    kendisinin maruz kaldığı linç kültürüne, hakkında yaşı öne sürülerek yapılan bel altı eleştirilerede kesinlikle karşı olduğumu belirteyim. halim abi'yi gözlerde değerli veya değersiz kılan yaşı değil, fikirleridir. sözlükte hedef gösterme amacıyla yazılan, ortamı kızıştıran ve insanların kişiliklerine saldıranların cezasız kalmamaması gerekiyor. burada moderasyon da kendine bakıp çeki düzen vermelidir. kişiliğe yapılan hakaretler, en az "entryde ayrı yazılmayan ki eki" kadar önemlidir, yaptırımsız kalmamalıdır. umuyorum bu konuda bana veya sözlüğe bir açıklamada bulunurlar.

    son olarak, halim abi ile kişisel bir problemimim olmadığını belirteyim. eleştirilerimin de kişiliğine dair olmadığını düşünüyorum. eğer bu konuda bir şikayeti varsa ben de cezamın verilmesini moderasyondan talep ediyorum.

    saygılar

    edit: bayrak adam samsunspor maçının skorunu 2-4 olarak düzeltti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın