resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 1182
    takımda etkin rol alamamasının tek nedeni kendisi olmayan hücum oyuncusu.

    öncelikle neden transfer edildiğine bakalım. geçen sezon şampiyon olan takımımız maçlarını yüksek orta saha direnciyle oynarken, takım savunması ön plandayken özellikle kanatlardan üretkenlik konusunda çok sıkıntı yaşıyordu. kanatsız çıktığımız maçlar oluyordu. çolak, selçuk, melo, engin gibi oyuncuların hiçbiri kanat oyuncusu olmadığından kanat akınlarında zorlanıyorduk. amrabat tam da bu yüzden transfer edildi. yerine daha iyi bir oyuncu alınır mıydı alınamaz mıydı bu tartışmayı bir kenara bırakırsak kendisinden beklenen tam olarak bu.

    peki şu anki sistemimiz, oynamaya çalıştığımız oyun amrabat'a ne kadar uygun? bu soru işareti. bana göre yavaş set hücumu yapacaksak ya da kanatlardan "early cross" denilen ortalarla pozisyon arayacaksak amrabat aydın'dan daha fazla katkı veremez. amrabat'ı geniş alanlar dışında kullanabileceğimiz 2 durum var.
    1- savunma arkasına atılan topları kendisiyle buluşturmak, hem hızından hem adam eksiltme özelliğinden yararlanmak
    2- verkaçlarla çizgiye kadar inmek. bunun için de kanatta topu aldığında yanına adam gelmesi gerekiyor ki içeri "sıçtım kaçtım ortası" açmasın
    bunların dışında geniş alanlar bulduğunda zaten etkili bir oyuncu amrabat. ama mevcut sistemimize entegre olmuş değil. gerek selçuk'un pas tercihlerini burak'tan yana kullanması, amrabat'a henüz alışamaması gerek set hücumunda topu çok yavaş çeviriyor oluşumuz onun takıma uyumunu güçleştiriyor. en azından görüntü o.

    sol bekte balta yerine riera'nın oynamasını amrabat'ın şansı olarak görüyorum. riera'nın az da olsa hücuma çıkması amrabat'ın pas alanını arttıracaktır. rakip kapandığında bekin bindirmesi çok önemli. sezon başında sol kanadı daha çok kullanan asimetrik bir orta sahamız olacağını düşünüyordum şu an tam tersi hamit'in kanadını daha çok kullanıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın