• 1
    cok da sacma olmayan riskli bir hamle. alex'in mac baslar baslamaz topu rakip kaleye yakin bir yerden taca atmasi gibi bir sey.

    topu kornere atarak rakibi uzerimize cekiyoruz, o korner atisinda gol yeme riski ile beraber, kontratak ile rakibi eksik yakalama firsatiniz da doguyor. eger takim cok kaliteli olmayip kontratak futboluna daha uygun ise, işe yarayabilir. antrenmanlarda surekli calismak lazim elbet. defansta uzun boylu oyuncular sart ki alinan bu risk minimize edilsin. bek oyunculari topu cabucak pas ile ileriye aktarabilmeli. kanat oyunculari top surebilmeli. forvet oyunculari da ofsayta dusmeden aniden at gibi firlayabilmeliler. iste ancak o zaman alinan riske karsilik ele gecen firsat bir sey ifade edebilir.

    gunun birinde teknik direktor olabilecegimi biliyorum. kiskanmayin olum. hem, mourinho da sifirdan baslamis kariyerine :(

    edit: saka yapiyordum ya la. millet ciddiye almis. elbette cok riskli bir hamle. lakin topu rakibe verip, kontraatak ile sampiyonlar ligini kazanmis bir chelsea ornegi varken, cok da aptalca degildir. mac boyunca topu kornere atmiyorsunuz sonucta. son 5-10 dakikadir mesela. rakibi uyuturarak da biraz.. topu kornere cikarirsiniz. basit hatalar ile vs. o sirada plan devreye girip, turan taktigi gibi birden rakibe allah allah diye hucum edersiniz. kornerlerden gol yeme orani yanilmiyorsam yuzde 2 bucuk mu neydi. ama yuzde 5'ten fazla degil. oysa rakip sahaya gitmis bir takimin kontratak karsisinda gol yeme ihtimali bu orandan daha yuksektir. yaniliyor muyum?
App Store'dan indirin Google Play'den alın