• 74
    6 puan ile cikma ihtimalimizin oldugu gruptur. ve muhtemelen de sampiyonlar ligi rekoru olacaktir. millet 10 puan ile cikamazken biz 6 puan ile cikabiliriz. bunun icin bir cok sonucun meydana gelmesi gerekiyor ama bence hic de imkansiz sonuclar degil. millet ise simdiden avrupa ligi hesabi pesine dusmus. hayir aga, biz bu gruptan cikariz! biz bu oyunu bozariz! hesaplayan adam ben, hemen hesapliyorum.

    su anki puan durumu:

    man.u: 9
    cluj: 4
    braga: 3
    galatasaray: 1

    4. hafta maclari sonucu bizim mutlaka cluj'u yenmemiz gerekiyor. bunda herkes hemfikir. manchester da braga'yi, portekiz'de yenmesi gerekiyor. braga ic saha'da kotu, disarda iyi performans gosteriyor. manchester son haftalarda cok gol atip cok gol yiyor, biraz yorgun da olabilir deplasman icin. ferguson reyiz bizim icin bir iyilik yapmali. cluj'u yendigimiz taktirde ikili averajda da ustun duruma gececegimiz icin ikincilige yukelicez.

    4. hafta maclari sonucu olusacak puan durumu:

    man.u: 12
    galatasaray: 4
    cluj: 4
    braga: 3

    5. hafta maclari ise cok kritik. cok da iyimser olmamak icin, icerdeki manchester macindan 1 puan alabilecegimizi dusunuyorum. en kotu 1 puan. bunu yapabilir miyiz? bence yapabiliriz. deplasmanda 3 puani bile alabilecekken, kendi sahamizda yapariz. bir diger mac ise cluj-braga maci. bu mac da en az bizim oynadigimiz mac kadar onemli. eger biz berabere kalirsak, diger macin da berabere bitmesi bizim isimize gelir. diger ihtimalleri, en sonda degerlendiricem ama 2 mac da berabere biterse olusacak puan tablosu su:

    man.u: 13
    galatasaray: 5
    cluj: 5
    braga: 4

    vee son hafta. biz braga'ya, cluj ise manchester'a gidiyor. cluj'un orada alabilecegi puan en fazla 1. degil mi? e biz de zaten braga'dan en azindan 1 puan almamiz gerekiyor. cluj kazanmadiktan sonra bizim icin 1 puan bile yetiyor. biz braga'yi yenedebiliriz ama 1 puan her turlu isimize gelir. braga acilacaktir ve biz de buldugumuz bosluklari degerlendiririz. sonuc?

    manchester: 16
    galatasaray: 6
    cluj: 5
    braga: 5

    ne oldu? 6 puan ile gruptan ciktik. simdii diger ihtimallerden bahsedelim. mesela biz cluj ile berabere kalirsak ne olur, sansimiz biter mi? bitmez. bildigim kadariyla deplasman golu uygulamasi kalktigi icin berabere kalirsak, olasi bir puan esitliginde averaji duzeltmemiz gerekiyor. bu durumda hem manchester'i, hem de braga'yi yenmemiz gerekiyor. bunlari tek tek aciklamak yerine ben sonuclara gore olusacak puan durumlarini yazayim daha iyi olur. daha iyi anlasilir.

    4. hafta: cluj-galatasaray(g), braga-manchester(m)
    puan durumu: man(12), gal(4), cluj(4), braga(3)

    5. hafta: galatasaray-manchester(b), cluj-braga(c)
    puan durumu: man(13), cluj(7), gal(5), braga(3)

    6. hafta: braga-galatasaray(g), manchester-cluj(m galibiyeti bize yeter, gs braga'yi farkli yenerse b durumunda bile cikabiliyoruz)
    puan durumu: man(16), gal(8), cluj(7), braga(3)

    bir baska olasilik:

    4. hafta: cluj-galatasaray(b), braga-manchester(m)
    puan durumu: man(12), cluj(5), braga(3), gal(2)

    5. hafta: manchester-galasaray(b), cluj-braga(brg)
    puan durumu: man(13), braga(6), cluj(5), gal(3)

    6. hafta: braga-galatasaray(2+ farkli g), manchester-cluj(m veya b) (u: [man-cluj macinda beraberlik ve gs galibiyeti durumunda 3 takim da 6 puana sahip oluyor, 3'lu averaj belirler] )
    puan durumu: man(16), gal(6), braga(6), cluj(5)
    veya: man(14), gs, braga, cluj (6)

    uzun lafin kisasi. bu grupta cok sey degisir arkadaslar. olasiliklarin sadece 3-4 tanesini yazabildim. 6 puan ile gruptan da cikabiliriz, grup sonuncusu da. 7 puan ile de cikabiliriz. 8 puan ile de. yeter ki biz inanalim.

    not: hesaplar biraz karisik oldugundan hata yapmis olabilirim. kafasi karisan da olabilir. mesaj kutum acik. belki de ben yanlis hesapliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın