resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 1166
    kendisi için ödenen bonservis bedelinin karşılığını henüz veremeyen futbolcudur. bonservisi epeyce yüksektir, zamanında ben de eleştirmiştim, kötü karardı bence ama ilerleyen dönemlerde bu bonservisi katlayabilecek potansiyele sahip bir futbolcu amrabat. bu konuda bekleyip görelim.

    benim asıl değinmek istediğim konu amrabat'ın takımda şu anki yeri ve önemi. özellikle kendisine ödenen bonservisten mütevellit taraftarın çoğu her maç şov yapmasını, gol atıp attırmasını, durdurulamamasını falan bekliyor amrabat'ın. ama amrabat "olmuş" bir topçu değil ki, hele bi oturun soluklanın ağalar. defansta semih neyse, hücumda amrabat da o benim gözümde. veya tamam hadi semih'in 1 tık altı diyelim. olmuşluk, olgunluk bakımında söylüyorum tabi bunu.

    asıl değinmek istediğim konu demiştim, hala değinemedim, hemen o noktaya geleyim. siz maçları nasıl izliyorsunuz, tarafsız mı yoksa önyargılı olduğunuz futbolculara karşı "bir hata yapsa da küfretsek, ben demiştim desek" diye mi veya futbol anlayışınız nedir, ne kadardır, benden ne kadar farklıdır bilmiyorum ama son maçlarda takımımızın genel form durumuna bakarsak "sahada herkesten farklı bir şeyler yapabilir, fark yaratabilir" dediğim ve beni heyecanlandıran 2 oyuncudan biri amrabat. diğeri de elmander.(u: onun başına gelenleri de biliyoruz. böyle şanssızlığın anasını avradını, gelmişini geçmişini, soyunu sopunu... neyse.) istek, mücadele, bir şeyler yapma çabası ve potansiyel bakımından son maçlarda diğerlerinden ayrılıyor bu adam. son maçlarda ortalarımızın çoğunu bu adam yapıyor, tehlikelerin çoğu bu adamın ayağından çıkan toplarla başlıyor, asistlerin çoğunu amrabat yapıyor. öyle çılgın atmıyor tabi, abartılacak bir durumu da yok ama yine de uğraşıyor ve az da olsa fark yaratıyor. işte bu yüzden ben amrabat'a acımasızca sallayanları hiç anlamıyorum, insaf!

    sonuç olarak diyeceğim şu ki, son dönemde 11'e ilk yazılacak isimlerden biridir amrabat. kendisini, önyargılardan arınarak izlemek gerekir. zamanla daha da iyi olacaktır. ben ona inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın