• 78
    her mağlubiyet sonrası, sorgulanmasına anlam veremediğim oyun formasyonumuz. 2011-2012 sezonunda, seneler sonra en iyi, en zevk veren galatasaray'ı izlediğimizde bize bu futbolu yaşatan bu oyun sistemi idi. ama şu an bu sistem tartışılıyor ise; bunun nedenini sistemden ziyade, futbolcu mantalitesinde aramak lazım.

    özellikle 2011-2012 sezonunda bu sistemi başarıya taşıyan en önemli isim elmander idi. onun bu sistemi yeri geldiğinde 4-5-1 yapması, selçuk- melo ikilisine de rüya bir sezon geçirtmiş; kariyer zirvelerini yapmalarına neden olmuştu ki sistemi de gerçek ve ideal bir sistem yapmıştı. ama elmander'in sakatlıklar sonu eski formunu yakalayamaması, sistemi de zayıflattı, tartışılır hale getirdi.

    elmander benim için bu sistemin zayıflamasında önemli bir etken; ancak bana kalırsa asıl problem burak yılmaz ve amrabat'ın bu sisteme tamamen uyumsuz yapıda oyuncular olmaları. bugüne kadar bu sistemde oynamamış amrabat ve gerçek bir 4-5-1 veya 4-3-3'ün en ucu oyuncusu olarak kendini tanımlamış burak yılmaz, asla bu sistemin oyuncusu değiller.

    yani bugün sistem aksamalar yaşıyorsa; çare asla sistemin değişmesi olmamalı, oyuncu mantalitesi, sisteme uygun hale getirilmelidir. 2011-2012 sezonunda servet nasıl yerini semih'e bırakmış, emre çolak yepyeni sistem ile nasıl kendini bulmuşsa, amrabat- burak için de sisteme uygunluk beklenmeli; olmuyorsa da oyuncu için sistemden vazgeçilmemelidir.

    galatasaray 4-4-2 oynar, başarıyı da bu şekilde yakalar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın