• 445
    2-0 kaybettiğimiz 2 ekim 2012 galatasaray sporting braga maçında bir kez daha görüldüğü üzere hamit'in alternatifi ne yazık ki kadromuzda mevcut değil, olsa olsa engin baytar veya yekta olur ama aydın yılmaz kesinlikle olamaz. diğer kanatta da amrabat veya emre çolak oynayınca 4-4-2'den çok 4-2-2-2'ye dönüyoruz ki bu durumda kanat oyuncuları tarafından beklere yeterince destek verilmediği gibi orta sahanın ortasına da daha fazla bir yük biniyor ve hücuma olan katkıları azalıyor haliyle. bu durumda da ileri uç sadece kenar adamları tarafından beslenmek durumunda kalıyor, bu da kapalı savunmalara karşı etkisini yitiren bir taktik, yani sonuç olarak ortaya pek dengesiz bir durum çıkıyor.

    amrabat 4-4-2 sol kanadı olmadığı için, bu konuda da kendisini eğitmemiz zaman ve şartlar fazla lüks olduğu için kendisinden serbest hücumcu, ikinci forvet olarak faydalanılabilir. hem defansif sorumluluk alınır, hem de fas milli futbol takımındaki etkili oyunu beklenebilir.

    kanatlar defansif yönü güçlü, ayağı yere sağlam basan, orta yapabilen ve de hücuma kademeli destek veren oyunculardan olmalı.

    golcünün de muhakkak kafa vuruşları en azından idare eder olmalı ama böyle bir oyuncu şu an kadromuzda dahi yok, eli mahkum tek bir kişiye yönelmek durumundayız.

    bu takımın tandemi bana göre dany ve semih gibi atletik, becerikli, kanlı canlı adamlardan kurulmalı, yeteneklerini birçok maçta gösterdiler.

    -----------------------------fernando muslera---------------------------

    emmanuel eboue---semih kaya---dany nounkeu---hakan balta

    hamit altıntıp-------felipe melo-------selçuk inan------albert riera

    ------------------------------------nordin amrabat-----------------------
    -----------------------burak yılmaz----------------------------------------

    maçın etkisiyle de böyle düşünüyor olabilirim ama gözüme uyku girmedi bütün gece kafamda bunlar dönüp durdu, yazdım kurtuldum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın