• 49
    öncelikle taraftarımıza "bi sakın olun amına koyim altı üstü kazanmamız gereken 1 maç kaybettik ve grupta sadece 2 maç geride kaldı." demek istiyorum. evet net zarardayız ve bariz bir şekilde grupta ilk 2 maç sonunda beklentilerin en uzağında olan takımız. ama dediğim gibi altı üstü 2 maç geride kaldı ve deplasmandaki manu maçını kaybetmemiz zaten normaldi.

    sonralıkla bu grubun şu ana kadarki analizini yapacak olursak:

    manchester united: ilk 2 maçta 6 puan hedeflemişlerdi, hedeflerine ulaştılar. sorun yok, kafa rahat.

    braga: ilk 2 maçta, evlerinde cluj'dan 3, deplasmanda bizden 1 puan alıp 4 puana ulaşmayı hedeflemişlerdir muhtemelen. bizim maçı kaybedip 3 puan almış olsalar da hayal kırıklığına uğramayacaklardı. cluj'a yenildikten sonra bizi yenerek 3 puana ulaştılar ve ikincilik yolundaki en büyük rakibi olarak gördükleri galatasaray'a hem deplasmanda kazanarak üstünlük kurdular, hem de 3 puan öne geçtiler. ilk maçta kaybettikleri avantajı geri kazandılar yani, işler istedikleri gibi gidiyor şu an.

    cluj: ilk 2 maçta yenilmeyip 2 puan hedeflemişlerdir diye düşünüyorum. hatta "manchester'a kaybetmemiz normal sonuç olur, braga deplasmanından 1 puan çıkarmaya bakalım" diye düşünüp 1 puana da eyvallah ederlerdi bence maçlar başlamadan ama deplasmanda braga'yı yenip 2 maçta 3 puan aldılar. işler şu an umduklarından da iyi gidiyor.

    galatasaray: ilk 2 maçta manu'dan beraberlik koparıp kendi evimizde de braga'yı yenerek 4 puanla başlama hedefimiz ana hedefti. manu'ya kaybedip braga'yı yenerek 2 maçta 3 puana da fittik ama olmadı. braga'ya yenilmemiz çok kötü oldu. olaya "ha 0 puan ha 1 puan, bi şey fark etmez." diye bakanlarımız olabilir ama kazın ayağı öyle değil işte. tamam 0 veya 1 puan pek bir şey farketmiyor ama rakibe 3 puan verip 3 puan geriye düşüyorsun, asıl sıkıntı orada. büyük sıkıntı hem de.

    dolayısıyla herkes ilk 2 maç sonunda ya istediğini ya da istediğinden daha fazlasını almışken, biz hedefimizden uzaktayız ve dediğim gibi grubun açık ara en zararda olan takımıyız.

    şimdi önümüzdeki cluj maçı çok önemli, onu alırsak rövanş maçında cluj'a büyük ihtimalle galibiyet gerekeceğinden kendiliğinden açık oynayacaklardır. bu da çok işimize gelir kapanan bir takım oldukları için. diğer maçları da 3. maçlardan sonra, adım adım değerlendirmek lazım çünkü her an dengeler değişebiliyor.

    ben şu an hedefimizden uzak da olsak ayağa kalkacağımızı ve son maça kadar ikincilik şansımızı sürdüreceğimizi düşünüyorum. olmadı uefa kupası'ndan yolumuza devam ederiz. yeter ki avrupa dışında kalmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın