• 1
    genel hatları ile fuenlabrada değerlendirmesi gibi olacak. ilk hafta itibarıyla fue'nin görüntü felaketti. maçı valencia 93-65 kazandı. maç daha ilk çeyrekten koptu zaten. sürekli çift hanelerde giden fark 3.çeyrekteki darbe ile 20'lere çıkınca son çeyrek kapattım maçı. gerçi valencia deplasmanı sert bir deplasman olduğu için ve valencia hiç acımayınca doğal olarak çok kötü göründü fue ama yinede bir şeyler yazmam lazım.

    fue'deki sorunlara gelirsek, acil olarak pota altı lazım. yeni transfer garcia aletik bir oyuncu falan ama savunmada sırtı dönük adamı savunamıyor. onun dışındaki sene ve diagne afrikalı uzun kollu oyuncular ancak onlarında ciddi defosu var. sene geçen senenin neredeyse tamamını sakat geçirdiği için şu an hiç hazır gözükmüyor. ayakları çok yavaş. diagne ise daha 18 yaşında, potansiyeli çok fazla ve işlenirse yakın gelecekte ondan önemli katkılar geleceğini düşünüyorum ama henüz bu seviye onun için kurtlar sofrası. bir kaç blok, bir kaç smaç ile katkı verir ancak uzun vadede çiğ çiğ yer onu tecrübeli oyuncular. takımın liderlerinden mainoldi ise zaten undersize bir oyuncu olduğu için ve pota altı savunması çok güçlü olmadığı için ve 4 numarada oynadığı için onu pek hesaba katmadım.

    takım pota altında böyle sorun yaşayınca, doğal olarak alan savunmasına dönüldü ancak alan paylaşımı felaket olunca valencia leblebi gibi üçlük gönderdi. toplamda 15/27 üçlük isabeti buldular. yeni uzunları doellman(2/4) ve dubljevic(5/6) 7/10 üçlük attılar. dubljevic sürekli dışa kaçtı ve fue'deki uzunlar onun üzerine çıkmakta geç kalınca neredeyse hep boş üçlükler attı ve yüksek isabet buldu.

    savunma ciddi bir sinyal verdi bu maçta. hücumda aynı düzeyde pek iyi değildi. genelde hep 1e1'ler zorlandı. set üzerinden bulunan sayı çok azdı. zaten toplamda 64 sayı atılmışken bunun 20'si (20/23) serbest atıştan geldi. fue maç boyu 23 serbest atış kullanırken, valencia'nın sadece 9 tane kullanıp maç sonu 29 fark atması savunmanın ne kadar sertlikten uzak olduğunun göstergesi. hücumda en organize oyuncu oyun kurucu colom gibi gözüktü. diğer oyun kurucu sergio sanchezde kritik anlarda kritik sayılar attı ancak oyun kurucuların sayı olarak takımı kurtarmaması, öncelikle takımı organize etmesi ve gerekiyorsa sayı atması lazım. sayı anlamında onların ön plana çıkması takımdaki organize eksikliğinin en önemli göstergesi zaten.

    feldeine sezon boyu takımı skor anlamında sürükleyecektir. potaya çok rahat gidiyor. güçlü bir oyuncu. ancak dün kötü şut attı. şutu kötü olunca potayı zorlayıp sayıyı bulmayı başardı. kötü takımda en iyilerden biriydi. zaten ondan beklentim çok yüksek bu sezon. gladry ve mainoldi mutlaka hücumda çok daha aktif olmak zorundalar. onlardan genel olarak çift haneli katkı gelmesi lazımki, takım hücum anlamında rahatlasın. yeni pota altı oyuncusu garcia'yı faul sorunu nedeniyle çok iyi izleyemedim. çok çabuk faul problemine girdi ve yararlı olamadı.

    valencia deplasmanında maç çabuk kopunca ve savunma çok yumuşak olunca takım çok kötü göründü. muhtemelen yine iç sahada zor yenilen bir takım olacaktır fue. ancak mutlaka bir pota altı hamlesi gerek, yoksa bu pota altı ile devam etmeyi düşünüyorlarsa açıkçası küme düşme adaylarımdan biri olur fue. kısalar bir yere kadar götürür takımı ancak uzun vadede takım dengesi sağlanmazsa işler kötü gidecektir.

    ilk haftadan kötü bir tablo çizdim ama 3-5 hafta süre tanımak lazım takıma ilerisini daha iyi görmek için. valencia maçındaki hataları iyi irdeleyip, o defoları kapatırlar umarım. bu sezonki hedef playoff potasının altında rahat şekilde kümede kalmak olmalı.

    maçın istatistikleri;
    http://www.acb.com/fichas/LACB57004.php
App Store'dan indirin Google Play'den alın