• 75
    bir bek oyuncusunun yapması gereken iki şey var. 1 bindirme 2 kademe, çok basit. eğer bunlardan bindirmeyi eksik yapıyorsa kademesi harika olmalıdır, önündeki adamdan defansif olarak hiçbir şey beklememelidir. eğer kademeyi eksik yapıyorsa bindirmelerinin çok etkili olması gerekir. çünkü bindirmesi iyi olduğu takdirde rakip sağ kanat defans yapmaktan hücum yapmaya fırsat bulamaz. bunu evra-nani ikilisi bile karşılarına eboue-amrabat gelince yapamadılar. hee eğer sol bek oyuncusu açıktan destek alabilmek istiyorsa sol açığa destek vermelidir, hücumda onu rahatlatmalıdır. maç içinde sadece 1 bindirmeyle* oynarsan sol açıktan destek falan alamazsın, geç o işi.

    bir de son zamanlarda çıktı bir laf defansa destek diye car-car-car sıktınız abi artık. hücum oyuncusu kendini savunan bek ileri çıkmadığı sürece defansa yardım etmemelidir, hatta arkasında oynayan adam rakip açık defansa yardıma geldiğinde bindirmiyorsa rakip bek hücuma gidince bile vermez, veremez. ederse hücumda etkili olamaz. hücumda etkili olamazsan zaten bitersin, kontratak takımı olursun. benim için bir bekin hücumda etkili olması daha önemlidir. hatta iddia ediyorum bir sol bek hücumda iyiyse ve önündeki adamla iyi anlaşıyorsa rakip oradan atak yapamaz iyice defansa gömülür.

    adam ileride 2 kişi ile boğuşsun, sonra bir de gelsin sana yardım etsin. robin hood mu bu adam? süpermen mi? nasıl bir halk kahramanı hayal ediyorsun da destek vermediğin halde destek bekliyorsun? dünya üzerinde messi, ronaldo dahil hiçbir oyuncu bu şekilde oynayamaz ayrıca sol açıktaki adam defansa katkısı üst düzey olan emre çolak ve sen yine de açık veriyorsan sen git bi çay koy abicim bu iş böyle olmaz. yani anlatmak istediğim tek yönlü bir bekin varsa hücum oyuncun da ister istemez tek yönlü olur. ne kadar defansa destek vermek istese de yapamaz, ne mental olarak bunu kaldırabilir ne de fiziksel olarak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın