resim
Ricardo Andrade Quaresma Bernardo
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:40
Boy:1.75
Uyruk:Portekiz
  • 682
    milan baros'ta quaresma'nin içinde bulunduğu durumla benzer durumdadr, aradaki tek fark quaresma tff'ye bildirilen listede yer almamakta iken baros hem tff'ye hem de şampiyonlar ligini bildirilen listede yer almaktadır.

    iki futbolcu da klüpten gönderilmek istenmiş , kendilerine ve menajerlerine klüp bulmaları söylenmiş fakat aldıkları ücretleri başka hiçbir takım ödemeyeceği için ve ellerinde kapı gibi sözleşmeleri olduğu için kafaları rahat bir şekilde ''oynatmazsanız oynatmayın kardeşim ben paramı alıyorum'' modunda hayatlarına devam etmektedirler.

    acaba baros galatasaray ile olan sözleşmesini senelik 1.5 milyon €'ya indirseydi fatih terim kendisini bu derecede siler miydi? peki indirmediği için baros suçlu mudur? bence asla, sonuç itibari ile bir sözlşeme hazırlanmış imzalanmış yürürlüğe konmuş ve bitene kadar da sözleşmenin işveren tarafı galatasatasay bu sözleşmedeki maddi tutarları ödemekle yükümlü, adam niye %30 %40 gibi bir indirim yapsın durduk yere değil mi?

    tek bir sebebi olabilir, amacı sadece para kazanmak değil futbol da oynamak, işini yapmak, yaptığı işten zevk almak olsa belki aldığı ücrette indirime gider, bu takımda bende varım der, oynacağım der, kral benim der uzlaşmaya gider ve oynamak için elinden geleni yapar.

    baros'un tek oytatılmama sebebi tabiki aldığı ücret değil, saha içinde fatih terim'in sistemine uymaması, istediklerini yapamaması yaşadığı uzun süreli sakatlıklar ve mevkiye göre yabancı oyuncu tercihleri belki de en büyük etkenler, ama mutlaka aldığı yüksek ücret ve karşılığını verememesi de bunda bir etkendir diye düşünüyorum.

    uzun lafın kısası, tıpkı melo transferindeki gibi, yüksek ücret ödediğin yabancı oyuncularla yapılan sözleşmelerin sürelerinin uzun olmasının getirdiği avantajlar olduğu gibi dezavantajlar da var. melo'da bu riske girilmedi ve kiralandı, şimdi şampiyonlar liginde türkiye liginde coşar muhteşem oynar ve seneye elimizde tutamayıp milan'a city'e arsenal'e falan kaptırırsak herkes yönetim kaydırıp duracak, ha eğer vasat bir performans gösterip kırmızı kart görip takımı yakarsa, katkısı az olursa da ''yönetim akıllı davranmış elimizde patlayacaktı melo helal olsun'' denilip yönetim yalanıp yutulacak, işin özü bu. bu iş biraz kumar gibi arkadaşlar tutarsa ne ala tutmazsa mualla durumu.

    muslera il 2 yıllık sözleşme yapılsaydı şu anda götümüz tutuşurdu galiba, hepimizin ''amk herif gidiyor'' diye dört dolaşırdık, muslera'nın uzun süreli sözleşmesi nasıl bir avantaj ise,

    baros ve riera'nın uzun süreli sözleşmeleri de aldıkları yüksek ücretten ve takıma sağlayamadıkları verimden ötürü dezavantajdır.

    quaresma benim gözümde bir milan baros değildir, baros'u çok severim, takıma katkısı da zamanında çok olmuştur ama sivas konya deplasmanlarına ''ben gelmem'' deyip maç seçip takım içinde huzursuzluğa sebebiyet verdiği günden veri silmiştim defterimden, şu an itibari ile de benim gözümde galatasaray'daki miyadını doldurmuş ve sözleşme bitiş tarihi olan 31 mayıs 2013'ü beklemektedir.

    quaresma derken niye baros'a geldim derseniz bende bilmiyorum, bu iki yıldızın da şu anda futbol oynayamaması beni gerçekten şaşrtıyor, ey 150 milyon € bütçe ayıran kasımpaşaspor yetkilileri yöneticileri sözüm size, adamlar istanbul'u seviyor, parayı seviyor, e parası olan istanbul takımısınız daha ne bekliyorsunuz? koy şu ikisini kasımpaşa'ya, bu kadroya bu iki takviye ile ilk 4'te bitirirler ligi yemin ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın