• 25
    futbol oynayanlar futboldan anlıyorsa yemek yiyen herkesin de iyi yemekten anlaması ve dahi yemek yapmayı bilmesi gerekirdi. klasik isimlere girmek istemiyorum ama jose mourinho'nun ne futbol kariyeri vardı da futbolu öğrendi uygulattı? doğan koloğlu hıncal uluç şansal büyüka hangi kulüpte top oynamışlar veya hangi iletişim fakültesinden mezunlar yazarlık yapmak ve futbol hakkında konuşmak için.

    "şurda hangimiz simgeden daha iyi futbolu bilmiyoruz" demek ümit özat'ın hanzoluğuna yandaş arama çalışmasıdır. bunu dost muhabbetinde yanındaki kadına söyleyebilirsin ama toplum içinde söylemek ayıptır. ümit özat 24/09/2012 tarihli habertürk teki programda bunu yapmıştır.

    simge fıstıkoğlu öznelinde bu söylemler artık beni de rahatsız etmeye başladı. kadınlar tezahurat yapıyormuş sesleri inceymiş kulak tırmalıyormuşmuş yok beste bilmiyorlarmış. ofsayttan anlamıyorlarmış. kardeşim bir takımın taraftarı olmak ona olan sevgini tribünde haykırmak için illa o branşı bilmek mi gerekiyor? şimdi extreme bir örnek vererek anlatayım. kör bir taraftarımız göremediği maç üzerinden yorum yapamaz mı? maç esnası stada gelse (ki çok defa şahit oldum buna) adama" sittir git lan seyredemeyeceğin maça neden geliyorsun git radyodan dinle!" mi diyeceksiniz? örnekler saçma gelebilir belki ama bunun bir sonraki aşaması budur. (kadınların maça gitmesi üzerinden söylüyorum bunu)

    ümit özat gibi merhemlik akılı bile olmayan adamlar futbol sonrası para kazanmak için gene aynı sektörde durmayı ve bunun içinde sektörün içine, dışarıdan kimsenin girmemesinin gerektiğini düşünürler. böylece gene nemalanacaklardır. bunların başka tarz muadillerini tiyatrocular arasında görürsünüz. her boku bilirler sinema sektöründe neden mankenler oynar rahatsız olurlar. bu yüzden de eğitim eğitim diye tuttururlar. oysa yeryüzünün en iyi oyuncularından jodie foster mesela hangi eğitimi almıştır oyunculuk için dediğinde susarlar.

    sonuç olarak toplumsal yapının iyicene faşizme kaydığı bugünlerde cinsiyet üzerinden yapılan bu tutuma dur diyebilen biridir simge fıstıkoğlu. bundan sonra da kendisini öyle hatırlayacağım. simge'nin de erotik kokan bir pozuna daha şahit olmadım. varmıdır o tarz rsimleri bilmiyorum ama en az 6 senedir takip ederim. misal dilara göndr gibi konuğuna bilgisini göstermeye çalışmaz ukalalık apmaz ama bildiğini de söyler ama en önemlisi doğru soruları sorar. umarım bu karakterli duruşu "satılık" kalemlere de örnek olacaktır
App Store'dan indirin Google Play'den alın