resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 1600
    19 eylül 2012 manchester united galatasaray maçında resmen dokturmus olan futbolcumuz.

    hamit'e bir destek yazisini bir suredir yazmayi dusunuyordum ama sanirim bugun en uygun zaman.

    arkadasimla birlikte maci izlerken manchester united'in yaptigi kanattan verkaclarla defansin arkasina sarkma organizasyonlarina hayran olduk. bir yandan da bunu bizde kim yapabilir, bunlara kim liderlik edebilir diye dusunurken kadroda aklimiza gelen tek isim hamit altintop'tu. iste bu yuzden hamit altintop buyuk transferdir. sevilesi, pamuklara sarilasidir.

    yanlis anlasilmasin takimda verkac yapmayi bilen adam yok demiyorum. ama verkac var, verkac var. biri verkac yapar 3 kisinin arasindan sizmaya calisir, basarir, basaramaz. biri de oyle bir verkac yapar ki (daha dogrusu o sureci organize eder ki) once rakip defansi hafif one cekmek icin topu azicik ayaginda tutar. her an orta yapabilecek, cizgiye inebilecek adamlardir bunlar o yuzden rakip defans pozisyonunu koruyamaz. o sirada goz ucuyla defans arkasina sarkan arkadasini takip eder. bu tip adamlar kendi pozisyonu musaitse kendisi verir, degilse o sarkan adama pas atabilecek uygun pozisyondaki diger arkadasini gorur ama o pozisyonu bir sekilde olgunlastirir. cogu zaman da tehlike yaratir.

    bunlar sampiyonlar ligi kalitesinde dedigimiz kanat oyuncularinin yapabilecegi islerdir. sozde basittir ama sahada onu gormesi zordur. bu tip ikili, uclu oyunlarin da basari sansi ozellikle sampiyonlar ligi seviyesinde ilk bahsettigim harala gurele dalma taktiginden cok daha yuksektir. ayni oyunun iyi kapanan ve sadece defansi dusunen takimlara karsi da etkili oldugunu soyleyebiliriz. bu "oyun gorusu" dedigimiz olaydir acikcasi ve star kanat futbolcusunun olene kadar kaybetmeyecegi ozelligidir. bu yuzden cogumuzun babasiyla yasit olan ryan giggs'in hala "gideri vardir". gorev bolgesi zaman zaman degisse de, yillar icinde yavaslasa da, onun asla kaybetmeyecegi 2 ozelligi vardir. biri oyun gorusu, ikincisi teknigi. hamit de "bir ryan giggs degil" tabi ama kendisi bu tip diyebilecegimiz futbolculardan. lafi fazla dallandirip budaklandirmadan son diyecegimi burada diyeyim. hamit tutarsa bize 5 sene daha sahada cok verimli olarak hizmet verebilir. o kalitesi var. o yuzden sahip cikilmaya, desteklenmeye deger.

    gelelim tekrar 19 eylül 2012 manchester united galatasaray maçına. acikcasi bu macta kendisinden bekledigim herseyi yapmistir.

    hamit neler mi yapti?

    hamit yeri gelince cizgiye hizli inip kanattan sert ve etkili ortalar yapti. bu ortalarin etkisini vurgulamak icin sunu soyleyecegim sadece. vidic'in bulundugu yerde selcuk'un o topa kafa vurabilmesi tesaduf veya sans degil. hamit o tip ortalari kafa hizasindan kendi takim arkadasinin iki kasinin arasina dogru sert yapabilen bir futbolcu. sampiyonlar liginde bu tip orta yapmazsan o vidic, o terry, o pique sana o kafayi vur-dur-maz. iki kere iki dort.

    hamit yeri gelince gobege inip sert sutlar cekti. direkten donen sutu oncesi arkadasla selcuk'a resmen yalvardik "yerden hamit'e kes, yerden hamit'e kes" diye. sagolsun o da bizi kirmadi. biliyoruz cunku bu tip sutu cekebilecek bir isim hamit.

    hamit hakem duzgun olsa birinin penalti veya en kotu cizgi uzerinden bir serbest vurusa sebep olmasi gereken saglam driplingler yapti. manchester orta sahasini yararak gectigi birkac pozisyonu net su an bile hatirliyorum.

    benim icin en onemlisi ise eboue ile kanattan ikili organizasyonlari hamit'i niye aldigimizin gostergesi gibiydi.

    ya burada uzun uzun destan yazdirmayin arkadaslar. sahip cikin su adama. eksigini, gucsuz oldugunu biz de goruyoruz. bu yuzden cok top kaybetti gecen haftalarda, takima verdigi aldigindan az belki de. biz gormedik mi birkac lig macinda hamit topu kaptirinca defansin mal gibi kaldigini falan? gorduk ama onun "verebileceklerini" biliyoruz, bunun isaretlerini de zaman zaman ve artan siklikta goruyoruz. budur hamit dilenciligimizin sebebi. hamit'in saha icinde daha iyi olmasinin tek yolu var, o da mac oynamak. bu adama mustafa sarp muamelesi yapmayin kurban olayim ya. bu kadar inanmasaniz bile sadece sahip cikin. yedirmeyin bu adami da bizim hayalimizi de ite kopege. burada olusan negatif enerji tribune homutru, basina malzeme, futbolcumuza kostek olarak gitmesin. en azindan yarim sezon sabredin. hamit lan bu. cok degil, gecen sene real'e transfer olurken turkiye'de bizden baskasi alamasin diye dua ettigimiz hamit. "guc dengelerini degistirir" dedigimiz adam. mourinho ile iki antrenmana cikinca unutmadi ya bu herif butun bildigini, yapmayin etmeyin.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın