resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 1551
    cidden profesyonel olan ve milli takımdaki kayırmacılığa karşı koymaya çalışan futbolcu.

    hollanda gibi kanat oyuncuları ve atakları çok etkili olan bir takıma karşı sağ bekte görevlendirilmiştir. bunda kimsenin birşey dediği yok. fakat böyle bir durumda önüne savunması olan bir oyuncu koymak şarttır. arjen robben gibi teke tekte geçemeyeceği adam olmayan bir azmana karşı hamit yanlız bırakılmaz. sadece hamit değil kimse yanlız bırakılmaz. mutlaka öndeki oyuncuyla ikili sıkıştırma yapılmalı, kademeli savunma yapılmalı. yoksa robben uçar gider. gitti de zaten.

    bu durumu ancak belediye antrenörleri yapar. yaptı da zaten.

    aynı belediye antrenörü estonya gibi hücum etmenin futbolun bir parçası olmadığını düşünen bir takıma karşı gökhan gönül gibi orjinal sağ bek bir futbolcuyu koyup, önüne savunma yapan umut bulut'u koyuyor.

    bir yanda kanat ataklarıyla ünlü hollanda'ya karşı hamit-tunay ikilisi, diğer tarafta estonya'ya karşı gökhan-umut ikilisi.

    bu resmen hamit'i ateşin en yüksek olduğu yere atmak değil de nedir?

    buna rağmen gökhan gönül estonya'ya karşı sadece ilk yarıda ileriye destek verdi. ikinci yarıda ise kendi bölgesinde bekledi. fakat hamit altıntop 90. dakikada bile ileriye destek vermeye çalışıyordu.

    hamit formsuz olabilir, fizik olarak kötü olabilir ama asla adamlık çizgilerinin dışına çıkmaz. çünkü kendisi adam gibi adamdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın