resim
Cristiano Márques Gómes
Görev:Teknik Direktör
Takım:FC Versailles
Yaş:47
Uyruk:Brezilya
  • 167
    bursaspor maçı sonrası ismi açıklanan kolo toure sabah ön plana çıktı denen simon kjaer ve gün içinde ismi dolaşan cristian chivu sonrası transfer edilmiş ve bende hayal kırıklığına yaratmıştır.
    bu transfer ile verlen mesaj dany ve semih ikilisine güvenildiği şeklinde gibi görünüyor zira cris son 2 sezon ligde 21 ve 20 maça çıkmış buradan anlaşılacağı gibi rotasyonu tamamlamak için yapılmış bir transfer olmuş.
    maliyet konusunda olumlu bir transfer gibi görünüyor ama burada eleştiri de yapılabilir. gelecek yıl sözleşmesi bitecek ujfalusi ve opsiyon maç sayısına ulaşamayan cris ile birlikte yeniden stoper arayışına girilmesi yüksek bir ihtimal olarak görünüyor bu bağlamda kontratının son yılına girmiş kolo toure hamlesi bizi 3-4 sezon, simon kjaer ise piyasası düşmüşken alınabilecek en düşüm maliyet ile daha uzun süre stoper ihtiyacımızı karşılayabilirdi üstelik yaşı itibariyle maliyetinin geri dönüşümü de mümkündü.
    transferin 2. noktası ise yaş üzerinden tomas ujfalusi ile kıyaslanması ki burada da atlanan detaylar var. hali hazırda ujfalusi 1 yıl daha genç ve geçen yıl geldiğinde 2 yıl daha gençti. ujfalusi son 2 sezon ligde 30 maçın üstünde oynamış durumda bu da ikinci detay son olarak ujfalusi atletico madrid ile son sezonunda sağ bek oynamış ve tempolu futboluyla göz doldurmuştu fizik açıdan oldukça fit bir durumdaydı.
    cris'in oyuncu olarak eldeki stoperlerden farklı olduğu alanlar mevcut topla ilişkisi üst düzeyde tecrübe olarak da eldekilerin toplamından daha ilerde olduğu açık özellikle deplasman maçlarında sıkça görev alabilir. sakatlık yaşamadığı sürece belli bir düzeyde katkı verecektir. son gün yapılmış uygun bir transfer olmakla birlikte takıma seviye atlatmasını beklemek doğru olmaz üzüldüğüm nokta ise takıma sınıf atlatabilecek orta ve uzun vadeli bir hamle yapılamayışıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın