resim
Cristiano Márques Gómes
Görev:Teknik Direktör
Takım:FC Versailles
Yaş:47
Uyruk:Brezilya
  • 116
    takımımıza katıldığına göre başarılı olması için desteğimizi esirgemeyeceğiz, onu da aslan olarak göreceğiz elbet. 'o dönene kadar rakip golü atmış olur' tarzı abartılı düz mantık yorumları ciddiye almıyorum, ama malesef net bir şekilde kötü 'görünümlü' transferdir. içine sinen varsa aramızda, diyecek hiç bir lafım olamaz. müneccim değiliz, sahada ne yapar eder elbette kestiremeyiz, çok katkı verme olasılığı da var, fos çıkıp söve söve yollanma olasılığı da.. ama bu iki olasılık da şimdi yazacaklarımdan çok bağımsız şeyler..

    lyon dediğimiz takım, doğru düzgün tarihi olmayan, 2000 yılından sonra avrupada adını duyurmuş, doğru yapılanmış bir takım. ama camia olarak bizle falan kıyaslanacak durumda değiller, son 2-3 yıldır da kendi ülkelerindeki baskın görünümleri de yok. yine de her daim avrupa'da saygı duyulan, ciddiye alınan, baş altı takımlardan gösterilecek bir takım. avrupa çapında bana göre, galatasarayla aynı kategoride yer alır. yani cris her ne kadar bu takımın sembol isimlerinden olsa da, neticede yıllarını real'e, barca'ya vermiş bir adam da değil. bu tecrübe olayı bana göre bu açıdan çok mantıklı gelemiyor. kafamda canlandırıyorum, bizim bülent korkmaz'ı 35'teyken porto falan alsa dalga geçerdik adamlarla herhalde, bulamamışlar mı başka adam diye. lyon'lular dahi şaşkındır herhalde şu anda, ne yapacaklar bizim cris'i diye? misal, rakiplerimiz cluj, braga gibi takımlar bu adamı alabilir, katkı da sağlayabilirdi, onlara uyardı. gerçi o zaman bile ne düşünürdük diye hayal ediyorum. umutlanırdık herhalde, rakiplerimiz bu adamdan medet umuyorsa harcarız kesin diye..

    son gün, acele vs. eyvallah. ama bunlar mazeret değil, internet herkeste var, kolayca yapılan her transferden haberimiz oluyor. kimlerin ne oyuncuları aldığı ortada, kesinlikle inanmıyorum o yüzden bu bahanelere. bu tamamen yönetim vizyonudur, becerisidir. lig şampiyonu takımın var, yeni yönetimi, kadrosu, stadıyla hava yakalamış, ülkenin en başarılı takımı özlem giderecek bu yıl, avrupa arenasına dönecek, şampiyonlar ligi oynayacaksın, iyi kötü maddi durumu da düzelmiş, iyi gelirler elde etmişsin, yani her şeyiyle rüzgarı arkana almışsın, ama malesef 35'lik adama muhtaç duruma düşmüşsün. malesef anlatılacak, kabul edilecek bir şey değil benim için. ama başta yazdığım gibi, bu sadece görüntüyle ilgili, sahada belki de hakikaten iyi oynayacak, ama bu bana kapak olacak bir iş değil, her şeyiyle bu transfer yanlış bir hamledir, yanlış imaj vermemize sebep olur. west bromwich albion'un alacağı türden oyuncular alacak bir takım değiliz, olmamalıyız, umarım bir daha da olmayız..
App Store'dan indirin Google Play'den alın