resim
Dany Achille Nounkeu Tchounkeu
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 446
    başarılı maçlar çıkartıyor olmasına rağmen kendisi hakkında hala bazı sıkıntılarım var. tam olarak da bulamadım. hani aracınızın altından bazı sesler gelir, anlamazsınız. aracın gidişatı iyidir ama ses sizi tedirgin eder. arkadaşlarınıza dinletirsiniz, hepsi bir şey söyler. hatta bazısı "ses, mes yok panpa" bile der. ustaya götürene kadar ki tereddütlü sürüşünüz vardır ya, araba iyi gibi de bu ses ne lan diye söylene söylene, tam da o psikolojideyim kendisi oynarken.

    oyunun içine çok giremiyor sanki. maçı yaşamıyor gibi. hep son anda muslera veya eboue "dany tut lan ! " diye bağırınca ayılıp "n'oluyo lan?!" diyerek olay yerine veya adama atlıyor gibi bir havası var. bunu başarılı biçimde yaptığı için henüz taraftarın sinir uçlarına basmadı ama bir gün, bir maçta öyle bir pozisyon olacak ki küfür dili ve edebiyatı devrim yaşayacak gibi.

    süratli olması çok büyük bir avantaj ve kendisine kalite katıyor kesinlikle. ama temel stoper fundamentali eksik bence. pozisyon alması, oyun okuması, o top ancak şuraya gider şeklinde futbol fiziği yorumlaması yok. yani iyi stoper ile efsane stoperi birbirinden ayıran en önemli özellikler yok gibi.

    hep önce pozisyon bir şekle girsin de sonra müdahale etsin dany. adama iki adım ötede basmak, bir sıçrama yapıp topu daha önce kesmek gibi öngörüşlü müdahalesi yok. ujfalusi bu işleri çok güzel yapardı. ujfalusi bazen öyle bir ön hamle yapardı ki rakibin tehlikeli atağı pas atılacak adam ujfalusi'nin yörüngesine girdi diye saçmasapan bir tercihle devam edip sönerdi. teknik tabirle proaktif değil reaktif bir oyuncu dany.

    dany kötü bir futbolcu demiyorum. kesinlikle olumlu yönleri ile fayda sağlayan da bir oyuncu. ancak maçın kaderini değiştirecek kritik pozisyonlarda çok büyük güven vermiyor. fatih terim'in ellerinde bir sezon içerisinde ne kadar gelişebileceğine bağlı kaderi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın