• 3972
    şu "cehennem" alıgısında neden bu kadar titiziz anlamıyorum. cehennem neresiydi ? ali sami yen stadıydı. ali samiyen stadı 1964 yılında kullanılmaya başlanan bir stat. tam olarak cehennem olarak adledilği maç ise 9 kasım 1988 galatasaray neuchatel xamax maçı olarak bilinmekte. kullanıma başladığından xamax maçına aradan 24 sene geçmiş yani.

    şu anda arena tam olarak bizim bile değil, gerekli devir işlemleri yapılmadı diye biliyorum. buna rağmen, özellikle biletlere olan taleplerin arttığı süper final maçlarında * stadın halini biliyoruz. o atmosferi biliyoruz.

    sami yen'den arena'ya geçtik, hadi cehennem olsun diye bir hava var arena'da. henüz bunun için erken. cehennemin cehennem olmasını sağlayan şey, hakan ünsal'ın da dediği gibi orada oluşturulan "burası ali sami yen, burda bizim düdüğümüz öter" havasıydı. takımımız öyle oynar, taraftarımız öyle destek verirdi.

    henüz üzerinden 1,5 sene geçti. ilk yarım senesi de çok talihsiz bir şekilde tarihimizin en başarısız dönemine denk geldi. aramızda stada uğursuz diyen bile vardı. şimdi başarılara yelken açıyoruz ve işte tam da şimdi o havayı yaratmanın vakti geldi.

    futbol takımımıza nasıl bir anda "şampiyonlar ligi kupasını alın getirin" diyemiyorsak arena'ya da cehennem dememiz, dedirtmemiz zaman alacak. çünkü cehennem sıfatı, bir stat için nirvana noktası. milanların, real madridlerin, manchester unitedların ali sami yen'e ayakları geri geri giderek geldiklerini de biliyoruz. bunlar zamanla olacak şeyler.

    özetle, her şeyi zamana bırakalım. cehennem tekrar o eski günlerine dönecek. sadece sabır. nasıl yeni doğmuş bir bebekten koşmasını beklemek saçmaysa, arena'dan hemen cehennem olmasını beklemek de saçma.

    edit: şu atmosfere bakın abi, bu sene hemen hemen her maç böyle olacak:

    https://pbs.twimg.com/..._1CEAASaOt.png:large

    edit2: chackie uyardı, anlatım bozukluğu giderildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın