resim
Ricardo Izecson dos Santos Leite
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:42
Boy:1.86
Uyruk:Brezilya
  • 541
    kaknın gelmesi kesinlikle risk değildir. kakanın gelmesi ciddi bir vizyondur. kariyer geçmişinde ne kadro dışı kalmışlığı vardır, ne kampa katılmamışlığı vardır. son derece profesyonel bir futbolcudur.

    yakın geçmişte ülkemizde yaşanan benzer bir vizyon transferi anelka transferiydi. anelka transferi ciddi bir vizyon olduğu kadar ciddi bir de riskti ve sonuçlarıda hepinizin malumu. riski alan beklendiği gibi kaybetti.
    ama kaka öyle değil. ne lincolnle, ne felipeyle, ne elanoyla, joyla bilmemneyle karşılaştırmamak gerekir. evet brezilyalılar şımarık olurlar kabul ediyorum fakat şımarıklıklarının altında yatan sebep genellikle dar gelirli ailelerin yetenekli çocukları olmaları ve hayatları boyunca rüyalarında bile göremeyecekleri paraları bir imza karşılığı kazanmanın sonucunda kişilik bunalımı yaşamalarıdır. kaka öyle değil, adam zaten brezilyanın en zengini. ailesinin serveti hesaplanamıyor o derece yani. adam brezilyanın hem para hem avrupa görmüşü. sıkıntı olmaz bu adamda.

    adam milanda efsane olmuş, real madride rekor paraya imza atmış ama türkiyeye geldiği takdirde realde ve milanda kaybettiği günlere lanet edeceğine adım gibi eminim.

    gelelim takım içi dengelere. messi, c.ronaldo, ibrahimoviç, xavi ve kaka bana göre dünyanın en büyük 5 futbolcusu. falcaolar, soldadolar, hazardlar, neymarlar, hulklar bu saydıklarımın yanında bir alt kalibrede kalıyor. şimdi böyle bir adam ile aynı takımda oynama, aynı antrenman sahasını kullanma nimetinden yararlanmak yerine bir zamanların büyük kaptanı! gibi tafralar yapacak, "kaka benden çok kazanıyo yeaaa, o oynasın o zaman" diyecek, bilerek pas vermeyecek adam varsa şimdiden toplasın bavulunu ve siktirsin gitsin. gelen adam kaka ve herkes bu adama saygı gösterecek bu kadar. tabi kakada hem takıma, hem arkadaşlarına, hem camiayaa saygı gösterecek. bu dengeyi ne rijkard, ne aykut kocaman, ne skiibbe, ne kalli sağlayabilir. bu dengeyi galatasarayda sağlayacak tek kişi fatih terimdir. rijkard böyle bir dengeyi barcelonada sağlayabilir belki ama galatasarayda, türkiyede sağlayamaz. sağlayamadıda, hepimiz yaşadık o günleri. türkiyede bu işin profesörü fatih terimdir ve arkasında güçlü bir yönetim olduğu sürece bu konuda müsterih olmalıyız. hiç bir sorun yaşanmayacaktır.

    transferin bir başka boyutuda kakanın şampiyonlar ligi tecrübesidir. şampiyonlar ligi tecrübesi olan oyuncuları kadrosuna katan takımlar bu ligde kendilerinden beklenmeyen büyük başarılar kazandılar. örnek vermek gerekirse moriantes monaco, raul schalke, roberto carlos fenerbahçe ve tabii ki hagi galatasaray. şampiyonlar ligi maçına çıkarken sahada, yedek kulübesinde, soyunma odasında böyle bir oyuncunun olduğunu görmek, bütün üst düzey oyuncuların rakiplerinde olmadığını, senin takım arkadaşınında onlardan birisi olduğunu bilmek emre çolaktan semih kayaya ve diğer oyunculara inanılmaz bir özgüven kazandıracaktır. ayrıca hamit, ujfaluji ve ebueninde şampiyonlar ligi tecrübeleri oldukça üst düzeydir. gelmesi durumunda kaka gerçekten çilek olacaktır.

    endişeler yersizdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın