resim
Ricardo Izecson dos Santos Leite
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:42
Boy:1.86
Uyruk:Brezilya
  • 540
    olaya bir de kaka açısından bakıyorum:

    çok değil 3 yıl önce 2. los galacticosun en önemli 2. parcası olarak transfer edilmiş, dünyanın messi ve ronaldodan önceki son en iyi futbolcusuyken madridde sakatlık, şanssızlık ya da mesut özilin iyi performansı gibi sebeplerle bir türlü takımca benimsenememişsin. aradan gecen bu 3 yılda artık bir şekilde oynadığın futbol sorgulanır olmuş.

    sonra gün geliyor real madrid diyor ki seni 16 milyon € getiren bir takım olursa satacağım*. ama ona rağmen bu parayı veren üst düzey bir futbol kulübü de çıkmıyor, en azından simdiye kadar bir haberini duymadık. sadece eski takımın biraz ilgileniyor sonra vaz gectiğini haber veriyor.

    şimdi kakanın önünde 3 secenek var.

    1. brezilyaya dönmek ve orda oynamak.
    2. amerikan ligine ya da uzak doğu ligleri gibi alternatif liglere yönelmek.
    3 avrupada kalmak ve kendini tekrar göstermek.

    bir zamanlar en iyi futbolcu olmuş birinin yenilgiyi bu kadar kolay kabulleneceğini sanmıyorum. siz şimdi drogba ve samuel eto'o nasıl parayı secip gitti diyebilirsiniz; ancak bu iki oyuncu da bu son transferlerini yapmadan önce takımlarına şampiyonlar ligi kupasını kaldırtıp herkese kendilerini son kez kanıtlayıp rahat bir kafayla bir nevi inzivaya cekildiler ve para kazanma endeksli futbol yaşantılarına başladılar.

    ancak kakanın durumu çok farklı. kaka şuan avrupada zamanı gecmiş yıldızlardanmış gibi görülmeye başlanan bir futbolcu, baksanıza manchester city ya da psg gibi afedersiniz ama para sıçan takımlar bile onun için somut girişimlerde bulunmuyor.

    kakanın ise bu durumda kacıp ülkesine ya da uzak liglere gitmeden önce kendisini son bir kez herkese kanıtlamak isteyeceği kanaatindeyim, bu yüzden avrupada kalmak isteyecektir. ve eger ki milan tekrar devreye girmezse avrupada en üst düzeyde futbol oynaması için* bizi seçme olasılığı vardır.

    belki de cok hayalperest, cok romantik bakıyorumdur bu olaya ama eger ki avrupada başka isteyeni cıkmazsa baska kıtalara gitmek yerine bize gelme ihtimalinin yüksek olduguna yavaş yavaş inanmaya başladım... ya da kendimi inandırmaya calısıyorumdur; ama tek bildiğim eger ki gelirse tam manasıyla hagi etkisi yaratacaktır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın