resim
Aydın Yılmaz
Takım:-
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:36
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 1686
    ben şunu anlamıyorum, bu adam kanat. kanat adamı ne yapar ? bir hamit altıntop gibi veya ji sung park gibi orta sahaya yakın bir oyun tarzı yoksa adam eksiltip topu ceza sahasına taşımayı amaçlar. dikine gider.

    şimdi bu adam da kanat oyuncusu, amrabat da öyle. ben dün kendisini amrabat'ı çok beğenmedim mesela. ama top ayağına geldiğinde "bu adam kanat" diyorsun. neden diyorsun ? adamın hareketleri kanat oyuncusu hareketleri çünkü. mesela kalçasını rakibe verip topu alıyor, o kalçayı kullanıp sol çizgiye paralel olarak dönerek rakibini eksiltiyor, bilek hareketleriyle rakibini eksiltiyor, ceza sahasına yaklaşıyor, kesme vuruyor, kesme açıyor.

    aydın'da bunlardan hiç biri yok. bir kere rakibinin sağından atıp solundan geçti, onda da atağı piç etti zaten. gol vuruşu yapamaz, geriye çok fazla yardım etmez, aklını kullanmakta sorunları var kendisinin. adamı eksiltiyor ve önünde boş bir alan buluyor ama "ee şimdi napacam lan?" diye düşünüyor ve kendisi bunu düşünürken pozisyon geçiyor.

    iki tane fenerbahçe maçı ve iki tane pozisyonla örnekleyeyim:

    12 mayıs 2012 fenerbahçe galatasaray maçı: maçın son dakikaları ve aydın önünde bomboş bir alan buluyor ve önünde sadece yobo var. şimdi bir kanat oyuncusu, aklını kullanarak der ki "ben bana en yakın defans oyuncusundan en az 10 metre öndeyim ve önümde yobo var. ya bunu çalımlayıp kaleye gideyim ya da zaman geçireyim." bunu demesi lazım yani. kaleye gidecek adam topu önünden 6334324253425 metre açmaz. ufak dokunuşlarda rakibinin açığını arar, geçiyorsa geçer geçemiyorsa da çizgiye gidip biraz oyalanır, sıkıştırma geldiğinde de kalçasını rakiplerine verip zamandan çalar. aydın sırf koşkoş yapıp pozisyonu piç ediyor.

    12 ağustos 2012 galatasaray fenerbahçe maçı: yine maçın son dakikaları. top sol kanatta amrabat'ın kontrolünde. sağ ayağıyla ufak dokunuşlarla topu kontrol ediyor ve rakibinin boşluğunu arıyor. topu bir ara sağ ayağıyla plaseyle kaleye yollayabilecek bir açıya taşıyor ve rakibini de önünü kapatmak zorunda bırakıyor. ama amrabat şut atmayıp dört kişinin arasından aydın'ı görüyor ve aydın bomboş kale varken topu kaleciye vuruyor.

    işin özü aydın 24 yaşında bir oyuncu ve hala hangi pozisyonda nasıl hareket edeceğini bilmeyen, gol opsiyonu olmayan, aklını kullanmaktan aciz bir oyuncu olarak karşımızda duruyor. benzeri kanat oyuncularından hiçbir farkı yok galatasaray'da oynaması için. mesela bir holosko'dan farkı yok diyebilirim en kötü. kendisi oynayacağına 20 yaşındaki mertan oynasın benim için çok daha iyi.

    bu kadar eksik bir adam hala "ha oynadı ha oynayacak" diye bekleniyorsa işimiz var. hem de çok işimiz var.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın