resim
Ricardo Izecson dos Santos Leite
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:42
Boy:1.86
Uyruk:Brezilya
  • 454
    --- alıntı ---
    galatasaray rakiplerinden fizik olarak oldukça önde. kaka transferini gerçekleştirirlerse, kendi sorunlarıyla uğraşan ezeli rakiplerini bunalıma sürüklerler.

    derbilerde ev sahibi avantajlıdır ama yine de bu maçların sonucu belli olmaz. ancak, rakiplerin bireysel becerileri değerlendirildiğinde sarı-kırmızılılar bir adım önde.

    kaka'nın eş değerinde bir oyuncu yok

    kaka özel bir oyuncu... galatasaray'ın onu transfer etmeye yakın olduğu da biliniyor. ancak bunun ile ilgili can sıkıcı durum, ingiltere'den de isteyenlerinin olması. özellikle manchester united dedikodusu can sıkıcı. galatasaray'ın aysal'ın söylediği gibi, temel bir ihtiyacı yok. bunu şöyle anlayabiliriz... geçen sene başında, değil galatasaray hiçbir takıma layık görülmeyen hakan balta, şu anda türkiye'de pozisyonunun en iyisi. emre ve aydın ise geçen sene herkesi paniğe sürükleyecekken, şu anda tribünleri heyecanlandırabiliyor. yani terim-selçuk inan-piri üçlüsü eldeki tüm elemanları daha değerli kılıyor. aysal'ın söylediği 'kaka'ya eşdeğer' tanımlaması çok mantıklı değil... çünkü kaka'nın eşdeğeri yok. öte yandan, söylediğimiz gibi kaka transferi geride kalan bütün rakipleri derin bunalıma da sürükleyebilir.

    galatasaray fark peşinde

    galatasaray'ın yönetim politikası şununla ilgili: uefa şampiyonluğu sonrası yapılan yanlış manevralarla oldukça geriye düşen sarı-kırmızılılar'ı, rakiplerinin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde öne geçirmek. aslında sadece öne geçirmek değil, mümkün olduğunca arayı açarak yetişilmesi zor bir liderlik pozisyonuna gelmek. şu anda terim-scot piri-selçuk inan üçgeninde bunu büyük ölçüde sağladılar. fenerbahçe şampiyonlar ligi'ne katılamazsa, elde edilecek ekstra gelirle kaka hamlesini de yapmak son derece mantıklı... böylece psikolojik olarak da rakiplere ciddi bir darbe vurulmuş olacak. fenerbahçe alex, beşiktaş quaresma ve trabzonspor ise burak yılmaz'dan kalan problemleriyle uğraşırken, galatasaray kaka darbesiyle rakipler için durumu içinden çıkılmaz bir hale getirebilir.

    derbilerde sonuç belli olmaz ama...

    klişe doğrudur... derbilerde sonuç belli olmaz. bunun istisnası ise ev sahibi olmak. ev sahibi bu tür maçlarda yüzde 70 avantajlıdır... ancak, beşiktaş almeida-quaresma-fernanedes sıkıntısının üstesinden gelemiyor. ayrıca galatasaray'ın başedilmesi güç bir fiziksel üstünlüğü var. bunu salt içerikli üstünlük olarak algılamamak lazım. emre, ayağı daha yere basan bir oyuncu oldu. aydın'ın da ciğerleri büyüdü sanki. dolayısıyla, bireysel olarak tüm oyuncuları geliştirmeyi biliyorlar. her ne kadar ev sahibi her zaman avantajlıysa da galatasaray'ın fizik gücüne dayanmak çok zor. bu aritmetiğin sonucu, derbideki şans ibresinin yüzde 55 galatasaray lehine döndüğünü söylebiliriz.

    --- alıntı --- mehmet demirkol-milliyet
App Store'dan indirin Google Play'den alın