• 118
    https://p.twimg.com/A07YUsKCMAAN9gU.png

    şu torbaları örnek olarak gösterirsek, bizim çektiğimiz kura kadar rakiplerin çektiği kuraların da bizi ilgilendirdiğini düşündüğüm kura.

    şimdi, kura şansı denen bir olayın olduğunu biliyoruz. yani mesela iskandinav ülkelerden bir takım çektiğinizde kışın oraya deplasmana gitmek olumsuz da olsa bir kura şansıdır. veya rusya'da moskova takımlarını çekerseniz, maçlarını yaptıkları sahanın halı saha olması nedeniyle zorluklar yaşayabilirsiniz. çektiğiniz kura sonrasında grubun nispeten güçsüz takımıyla ilk maçı içerde oynarsanız, bu turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak demektir falan filan.

    yukarıdaki tabloyu örnek alırsak;

    barça ---------------- manchester city ---------------- psg --------------- dortmund
    real madrid ---------------schalke --------------------juventus ------------ malaga
    manchester united ---- valencia ------------------- udinese ----------- montpellier
    porto -------------------- olimpiakos ---------------- galatasaray ------ fc nordsjælland

    şeklinde çekilecek bir kurada bizim tur şansımızın yüksek olduğunu düşünürsek; barça, real, united, city psg, juventus, dortmund, malaga gibi takımların birbirleriyle ilk turda kapışması demek, bunlar arasından 3-4 takımın elenmesi demek. hatta biz gruptan lider çıktığımızda; schalke, malaga, udinese, valencia gibi gruplarında sürpriz yapabilecek takımlardan biriyle ikinci turda eşleşip diğer eşleşmelere göre nispeten daha kolay bir kurayla çeyrek finali bile görebiliriz.

    kısacası, evet biz iyi kura çekelim ama diğer güçlü takımlar da birbirlerini çeksinler. belki ilk seneden başarı hayal olabilir ama çeyrek finali bile görsek, bu çok büyük bir adım olur o kupa için.

    edit: arcanel uyardı. dortmund 4, udinese 3. torbadaymış. ona göre dzüelttim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın