resim
Dany Achille Nounkeu Tchounkeu
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 396
    umut bulut transfer edildiği gün gün 'umut ne yæ' diyen, mehmet topal'a kazma deyip -ki bunu da geç kabul ettiler-, yarım mehmet topal cana'yı cesur yürek ilan eden, selçuk şahin'in hakkını vermeyip, hala baros * diye zırlayan ortalama futbolsever+tipik galatasaray taraftarı'nın bu adama soru işaretleriyle bakması normal. çünkü görmemiş böyle bir stoper. bilmiyor. bilmediği için de yadırgıyor. son derece normal. normal yani.

    çünkü biz stoper deyince, başka şeyler biliyoruz.

    bizim bildiğimiz, yıllardır bu topraklarda izlediğimiz 5 çeşit stoper var.

    1-uzun boylu: evet uzun boylu. bir dönem pozisyonlar buna göre belirlenirdi. 1.87 üstü stoper. 1.74 ve altı bek (recep çetin etkisi). 1.68-1.75 sağ açık. 1.84 ve üstü santrfor. o zaman böyleydi. 187 cm ve üstü bir boya sahip, daha önce futbol tecrübesi olan herkes stoper olabiliyordu.

    2-kazma stoper: burda boy önemli değil. kazma stoper. kim gibi? ismail güldüren gibi. kim gibi? yalçın ayhan gibi. bunlar da çok ekmek yediler. hala da yiyorlar. tekmeye kafa uzattıkları müddetçe yemeye de devam edecekler.

    3-kafa topları iyi, ağır stoper: evren kürkçü :(

    4-fiziki özellikleri düşük, akıllı stoper: şu anki ujfalusi, onun iki tık üstü popescu. süratli bir adamla bire bir kaldığında geriye kaçan, pis işleri yanındaki askerlere yaptıran böyle bir sınıf da var. iyi ki varlar. iyi ki vardılar.

    5-cengaver, savaşçı, cesur yürek: yaptığı her müdaheleyi egemen korkmaz gibi gözümüzün içine sokan, action ve gösteriş meraklısı, özünde sakar stoper tipi. ibrahim toraman da yıllardır bunun ekmeğini yiyor. bu sınıfın diğer temsilcisi gençlerbirlikli aykut demir.

    işte abi. bizim yıllardır izlediğimiz, bildiğimiz, bellediğimiz stoperler bunlar. başka türlüsünü görmemişiz yani. stoperin köşelerde top ayağına gelince, hafif de baskı varsa taca at diyoruz. lan niye taca atsın. top bizde amına koyim. bizdeki topu niye rakibe verelim :(

    bu adam bunları yapıyor. ujfa gibi kaçak güreşmiyor. servet gibi ağır değil. egemen gibi action meraklısı, yaptığı her müdaheleyi gözümüze sokma meraklısı değil. toraman gibi pozisyon alma özürlüsü değil. evren kürkçü gibi ağır değil. pique gibi top sevdalısı. puyol kadar dinamik ve atletik. en az blanc kadar zarif.

    daha iyisi de psg'de silva.
    (şu an için mukayese edebileceğin başka bir stoper yok)
App Store'dan indirin Google Play'den alın