resim
Dany Achille Nounkeu Tchounkeu
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 351
    yeni transfer olmasından dolayı genel bir değerleme yapayım kendimce. 20 ağustos 2012 galatasaray kasımpaşaspor maçından izlenimler:

    +++ bir kere adam atletik birader. özellikle defansın arkasına atılan toplarda hemen dönüp hızlanıyor. açık alanda da hızını alınca durdurmak mümkün değil. hele bir pozisyonda uche'nin gerisinden gelip topu önünden alışı görülmeye değerdi. ayrıca sadece hızı değil sıçrayışlarıda mükemmel. bugün sahada herkesten yüksekteydi. herkesin neredeyse 20-30 cm üstünden toplara vurdu. burada ufak bir sıkıntı var. topu nereye indireceğine dikkat etmeli. gelen toplara ilk müdahaleyi yapmak önemli tabiki ama o topu rakibin önüne indirirsen hiç bir anlamı kalmıyor bu hamlenin.

    +++ fm tabiriyle bu adamın tackling 17-18 en az. bu özellikle atletikliğiyle birleşince rakip hızlı çıkarken hemen ilk müdahaleleri yapabiliyor. şimdi bizim futbolumuzun en önemli kısmı önde baskı. bu baskıyı yaparken tüm takımla birlikte defansımız da öne çıkıyor. işte burada dany gibi süratli ve ilk müdahaleleri çok önem kazanıyor. bu konuda fatih terimi kutlamak lazım. çünkü sistemine en uygun defans oyuncusunu bulmuş gözüküyor.

    --- negatif yönlerini konuşmak gerekirse bence bu adamın ayaklarına olan hakimiyeti konuşulandan az. bu yönde büyük bir hayal kırıklığına sahibim. örneğin baskı yediğinde topu şişirmek zorunda kalıyor. bu da topun bizde kalmaması demek ve de bu da onun futbolu için büyük handikap. umarım ilerleyen haftalarda beni yanıltır.

    --- aga bu adam bariz sakar. semih'in ve ujfa'nın verdiği güveni vermedi henüz. örneğin 20 ağustos 2012 galatasaray kasımpaşaspor maçının son dakikalarında neredeyse kendi kalesine gol atıyordu ki top kornere çıktı.

    genel olarak iyi transfer* daha alışma sürecinde olması beni umutlandırıyor. bahsettiğim eksilerini biraz daha düzeltirse semihle birlikte defansın göbeğine yerleşebilir.

    yürüyedur!
App Store'dan indirin Google Play'den alın