resim
Mauro Matías Zárate Riga
Takım:Danubio FC
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.75
Uyruk:Arjantin
  • 51
    futbol maçları satranç gibidir. karşılıklı taktik savaşları döner. teknik adamlar karşı tarafın zayıf olduğu kısımdan saldırırken kendi zayıflarını da kapatmak için sürekli çaba içindedir. ellerindeki en bütün kozları sahaya sürerler.
    yıllardır maç izleyen herkes bazen son saniyede alınan beraberlik ve galibiyetlerin getirdiği şampiyonlukları hatırlar. bu satranç oyunu gibi karşılıklı strateji çatışması halinde geçen maçlar bazen kilitlenir kalır.
    hani arenada maç izlersiniz. galatasaray sürekli atak yapıyordur. maç beraberedir hala. ataklarımız tehlikelidir ama gol olmaz bir türlü. karşı takımın sert savunmasında erir gider sonuca ulaşmaz çabalarımız.
    takım savunması ortasahaya yakın değil karşı takımın yarı sahasında kurulur bazen. sürekli ataklar ama sonuç yok. arada fatih hocayı gösterir kamera. stattaki endeşeli taraftarları gösterir.
    takım iyi oynuyordur. maçın mutlak hakimidir. ayağa paslar, sağlı sollu ataklar, ara pasları, dar alandan topu tek paslarla çıkarmalar... ama gol gelmiyordur. oyun düğümlenmiştir.
    bir şey olmalıdır. birisi çıkıp kanattan gelen sıradan bir atakta diğer oyunculardan farklı bir şey yapmalıdır.orta açmak yerine topu çekip rakip oyuncuyu çalımlamalıdır mesela.
    ortayı ceza sahası içine değil de yayda boşta duran selçuk inan'a vermelidir.
    yada ceza sahası içine tek başına girip, o sorumluluğu alıp dikine kaleye gitmelidir. kimse oyuncudan bunu beklemezken kaleci ile sağ çaprazda karşı karşıya kalmalıdır.
    sağ ayağı ile kalecinin altından topu ağlara göndermeli yada sert bir hareketle yerde kalıp penaltı kazandırabilmedir bu oyuncu.
    bu oyuncu zarate'dir.
    ilk 11'e koyduğunda sağ ve sol kanat, sağ ve sol kanat forvet, forvet arkası ve ikinci forvet olarak oynayabilir. hızı en büyük artısı. çalım yeteneği ortalamanın baya üzerinde. her zaman her şeyi yapabilir. oyuna sonradan girdiğinde şuan takımımızda bulunan bütün oyunculardan fazla maçın gidişini değiştirebilecek özellik taşıyor zarate. yaşı 25. ilk ortaya çıktığında adı lavezzi ile birlikte anılırdı. bana hep daha yakın gelirdi lavezzi'ye göre. lavezzi aldı başını gitti. o piyasaya çıktığı gibi "kumaşı kaliteli ama kendisini geliştiremeyen bir yıldız adayı" olarak kaldı. dilerim kendisini kanıtlayıp kalitesini gerçek manada göstereceği yer galatasaray olur. sezon başından beri ismi geçen oyuncular arasında en çok istediğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın