resim
Ricardo Izecson dos Santos Leite
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:42
Boy:1.86
Uyruk:Brezilya
  • 435
    2007'de dünyanın en iyi futbolcusu seçilmiştir. yaşadığı sakatlığın ve 2010 dünya kupasında hayal kırıklığı yaratmasının etkisiyle kariyeri düşmeye başlamıştır. o tarihe, yani iki yıl öncesine kadar dünyanın en iyi 3 oyuncusundan biridir.

    para düşkünü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. öyle olsa zamanında city'e gider, yıllık 15-20milyon euro kazanabilirdi. kontratındaki ençok kazanan oyuncu şartı muhtemelen transfer olduğu dönemde rekabet halinde olduğu c.ronaldo'nun transferi halinde takım içinde 2. plana düşmemekle alakalı olabileceğini düşünüyorum ki menajer rekabeti(juan figer-jorge mendez) de olabilir.

    ama paraya önem vermemesi milan'a gidip alacağının yarı fiyatına oynayacağı anlamına gelmez. kaka milan'da oynamış olsa bile italyan bile olmayan bir futbolcunun milan aşkıyla yıllık 4,5 milyon euro feda edebileceğini düşünmek zor. ki italyan olsa bile zor. maldini olsa yapar mıydı acaba?

    peki galatasaray'a gelir mi? öncelikle 5 major ligin tepesindeki takımlardan teklif gelmemesi lazım. baktığımız vakit milan dışında yok.(manchester united söylentileri pek inandırıcı gelmiyor. o bölgeye yeni 20 milyon euro harcayıp kagawa'yı aldılar) milan ise yine son yıllarda alıştığımız şark kurnazı modunda. son ana kadar bekleyip madrid'in inadını kırmaya çalışıyor. madrid belki de bizi bu yüzden sürekli ön planda tutuyor.

    kaka madrid'de bir sene daha kalırsa da piyasası tamamen düşer. bunu göze alır mı? pek sanmıyorum. çin ve katar'a gitmeyeceğini düşünürsek geriye ihtimal olarak abd, brezilya, rusya ve türkiye kalıyor. isa'nın atletleri üyesi bir futbolcunun aman abd'ye gideyim diyeceğini sanmıyorum. brezilya'ya dönmesi için razı olması gereken paraya zaten gider milan'da oynar. rusya'da ise moskova'dan başka şehre gitmesi zor gibi, bizde istanbul dışına nasıl oyuncu gitmiyorsa orda da benzer bir durum söz konusu.

    melo'nun ve üyesi olduğu isa'nın atlerinin kurucularından taffarel'in varlığının yanında istanbul seçeneği galatasaray'ı kaka'nın alternatifleri arasına sokmuş gözüküyor. yani madrid'de kalmazsa ya milan ya galatasaray. bence kaka milan'ı bekliyor. milan olmazsa şartlarını sağladığı takdirde galatasaray'a evet der.
App Store'dan indirin Google Play'den alın