• 73
    fenerbahçe'nin attığı golde önce sahadaki sporcu hüviyetindeki zatların daha sonra bunların sahadaki emniyetinden sorumlu hakem denen zatın ne iş yaptığını sorgulatan karşılaşma.

    golden önce mehmet topuz'un ortasının çarptığı elazığsporlu futbolcu önce ayaklarının üzerine inip sonra çömelmiyor. adam direkt havadan topun çarpmasıyla yere kapaklanıyor. yahu fenerbahçeli futbolcu kardeşim, sen manyak mısın?! iki dakika kendini o adamın yerine koysana. atak çok çabuk da gelişmiyor, karambole gitti diyelim. elazığsporlu futbolcunun yere düşmesiyle kuyt'un vuruşu arası 17 saniye.

    öte yandan elazığsporlu futbolcular takım arkadaşları yerdeyken gözleri topta defans yapıcam diye uğraşıyorlar. önce kaleni değil arkadaşını koru. bugün ona yarın sana.

    bu işler anlık. adamın dili iki saniye soluk borusunu tıkar, düşmenin de etkisiyle beyine iki saniye düz kontakt yaptırır. adam yaşamaya devam eder ama beyinin bi bölümü zarara uğrar; adam sayıları algılayamaz ya da kelimeleri hatırlayamaz. çok mu önemli atacağınız golü, alacağınız puanı geçtim sağlığınızdan?!

    bence hakemin ceza alması gerekir. bu sportif etkinliklerde futbolcu ve taraftarın sağlığı organizasyonun gözetmesi gereken birinci husustur. futbolcular sert tekmede, sportmenlik dışı davranışlarda birçok maç ceza alırken, stat emniyetini sağlayamayan kulüplere ceza yağdırılırken; böylesine bir konunun geçiştirilmesi düşünülmemeli. olayın sorumlusu hakem değerlendirilmeli ve gelişmemiz açısından gerekli kararlar alınmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın