resim
Ricardo Izecson dos Santos Leite
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:42
Boy:1.86
Uyruk:Brezilya
  • 418
    yanılmıyorsam; kaka, milan'dan ayrılmayı istememişti. ancak krizden çoğu kulüp gibi milan da etkilenince müthiş bir bonservis bedeliyle real'e transfer olmuştu. milan'a yakın olduğu konuşuluyordu geçenlerde. bence milan'a dönecek. entry'nin bundan sonrası milan'a dönmeme ihtimali üzerine.

    bize geleceğine dair de spekülasyonlar var. işin mali kısmından başlayalım; kaka 9 m€ net para alıyor real madrid'ten. ispanya'daki vergi yanılmıyorsam %43. 5.130.000 € su kendine kalıyor demektir. türkiye'de vergi %15. yani; kaka'ya aynı net kazancın kalabilmesi için yaklaşık olarak 6,1 m€ verebilmeliyiz. abdürrahim albayrak, amrabat ile ilgili kap'a bildirilen ilk görüşmelerin olumsuz sonuçlanması sonrası; transfer gerçekleşseydi 2,5-3 m€ gibi bir paranın sponsorlar tarafından karşılanacağını söylemişti. aynı sponsorla anlaşılabilirse kaka'ya yıllık 6,5 m€ verebiliriz herhalde bu durumda. sadece ilk yıl bile 2,5-3 m€ luk kısmı karşılasalar bile epey rahatlatır bütçeyi. sonraki transfer sezonlarında, 2011 ve 2012 yaz transfer dönemlerine oranla daha az gider olacaktır. zira pek fazla transfer yapacağımızı düşünmüyorum; kadronun iskeleti kuruldu. sadece ufak eklemeler olur. böylece oyuncularımızın ücreti daha rahat ödenir. ve kaka'nın gelişiyle eğer cl'de başarılar elde edersek, o parayı* bir şekilde kazanırız tekrar. forma ve stad gelirlerinde ise pek dişe dokunur bir artış olmasa da artış olacaktır.

    kaka'nın başarısız bir transfer olması ihtimali çok çok düşük. ama o ihtimal gerçekleşirse başımız ağrır zira başarısız transferlerin kulüp ekonomilerini ne kadar zora soktuğu belli. 2009-2010 sezonundaki jo, dos santos transferleri sonrasında 2010-2011 sezonunda yaptığımız misimovic transferleri vs. hala bütçemizin tam olarak düzelememiş olmasının nedenlerinden. 2008-2009 sezonu için yapılan transferleri de dahil edebiliriz. her ne kadar; kewell, baros gibi isimleri çok sevsek de yıllardır şampiyonlar ligi'ne gidemiyor ve ligde şampiyon olamıyor oluşumuz mali anlamda kötü oldu. 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamladık ve cl'den gelen parayı aldık. mantıklı transferlerle kadroyu güçlendirdik, güzel oldu ama bir risk de aldık bu kadar transfer yaparak. bonservisler, yıllık ücretler.. alınması gereken bir risk tabi, o ayrı. bu sezon da başarılı* olmamız şart.

    kulübümüz tarafından yapılan bir yalanlama yok.(u: sadece adnan öztürk'ün "anlaştık." demediğini söyledik ki bu da ilgilenmediğimiz anlamına gelmiyor.) fatih terim doğruladı, refik arkan abartılı bir biçimde onayladı ilgilendiğimizi. bence de o kadar imkansız değil bize gelmesi. elbette ki avrupa'da çok daha tanınmış liglerde ve takımlarda oynayabilecek kalitede bir oyuncu ama bizi tercih etmesi için de sebepler var;

    birincisi; galatasaray. her ne kadar son senelerde uzak kalsak da avrupa'nın en büyük kulüplerinden biriyiz hâlâ. taraftarı, yeni kurulan kadrosu, yönetimi, teknik heyeti kısacası tüm camiası olarak avrupa'da yeniden başarılı olma potansiyeli çok yüksek bir camia. ve galatasaray'a kariyeri düşüşteyken gelen yıldızların kariyeri genelde yükselişe geçiyor. bu da bir etken olabilir.

    ikincisi; fatih terim faktörü. italya'da hâlâ "grande" diye karşılanan bir adam. iyi ve tanınmış bir teknik direktör. ek olarak mourinho ile arkadaş. bu sayede görüşmeler daha sağlıklı geçebilir. fatih hoca konuşabilirse aklını çeler kaka'nın zaten.* "bak kaka, bizde kaç sene oynarsan oyna! ama baştan sona kadar tam performans oynaman bizim için çok önemli!"* "göreyim benim aslanımı!"*

    üçüncüsü; taffarel faktörü. adamın çocukluğunun efsane kalecisi(u: brezilya'nın efsane kalecisi olduğundan tahmin ediyorum, yoksa taffarel'e hayranlığı var mı tam olarak bilmiyorum; sadece tahmin.), bizim de efsanemiz ve şu anda kaleci antrenörümüz.

    melo ile aralarının nasıl olduğunu bilmediğim için onu yazmıyorum.

    dördüncüsü; istediği ücret zor da olsa karşılanabilir.

    yine de çok zor tabi. ama eğer gelirse çok acayip olur. öyle böyle değil.

    ----------------muslera------------------
    eboue----semih----ujfalusi----hakan
    ---------------melo-----------------------
    --------------------selçuk----------------
    hamit-----------kaka----------amrabat
    ------------------burak-------------------

    yedekler: elmander*, umut, engin, emre, dany, necati, ufuk**.

    gel ulan!

    edit: fky uyardı; kaka'nın vergilerden sonra kazandığı para 9 m€ imiş ve türkiye'de vergi oyuncuları bağlamıyormuş, kulüpler ödüyormuş. kendisine teşekkür ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın