• 71
    galatasaraylılar tarafından, galatasaray'a hizmet etmek için kurulmuş ve bu amaçla paylaşımların yapıldığı sitedir.

    buradaki arkadaşlarımız galatasaray'ın basketbol branşı ile ilgili kulübe destek veriyorlar, araştırıyorlar, uğraşıyorlar, emek veriyorlar. yani galatasaray'a fayda sağlayacak davranışlar içerisindeler. galatasaray sözlük de aynı amaçla, galatasaray menfaatlerini korumak ve galatasaray adını yüceltmek için bir araya gelen insanlardan oluştuğuna göre, sözlük olarak herhangi bir durumda gsbasket'e destek olmak, onlara maddi manevi elimizden geldiği kadar yardımcı olmak bizlerin boynunun borcudur. bu anlayışla şimdiye kadar hep bir arada, omuz omuza hareket ettik ve gücümüz yettiği kadar da bu işbirliğini sürdüreceğiz. çünkü her zaman söylediğimiz gibi 'çabamızın adı galatasaray'dır.

    bu sebeple aramızdaki kardeşliği bozacak türden, galatasaraylılar arasına soğukluk ve düşmanlık, belki nifak sokacak türden söylemlerle galatasaraylılara karşı akıl ve mantıktan uzak, desteksiz, ölçüsüz, şuursuzca saldırılara, kişisel meseleler yüzünden galatasaray uğruna mücadele eden bir oluşumun geneline yönelik suçlayıcı ve karalayıcı ifadelerin sözlüğümüzde yer almasına asla müsaade etmeyeceğimizi duyurmak isterim. bundandır ki galatasaraylılardan xsporlu, falancı, filancı gibi sıfatlarla bahsedilmesi de kabul edilemez. mahmutisporlu gibi saçmasapan ifadeler de bunlara dahil. bu tarz ifadeleri ve hakarete varan söylemleri içeren entryleri sildik, geri kalanını da ortadan kaldıracağız.

    çok açık ve net bir kez daha ifade ediyorum, galatasaraylıların galatasaray sözlükte düşmanmışcasına yaftalanmasına izin vermeyeceğiz.

    fakat.. galatasaray sözlüğün tamamen bağımsız ve özgür düşünceye kurallar ve hakkaniyet ölçüsünde son derece önem veren bir olgu olduğu gerçeğini de unutmamak gerekir. hiçbir kimse ya da kurum dokunulmaz değildir ve herkes eleştiriye açık olmak durumundadır. her zaman savunduğumuz değerler olarak, hakarete ve mesnetsiz iddialara dayanmamak koşuluyla, ölçülü ve art niyet taşımadan gerçekleştirilecek eleştiri/uyarı vb. eylemler zarardan çok fayda sağlayacak nitelikte davranışlardır çoğu zaman. hiç kimsenin mükemmel olamayacağı gerçeğini göz önüne aldığımızda, kimi durumlarda eleştiri bazı farkına varılamayan olumsuz durumların bertaraf edilmesi için bir kapı aralayabilir. bizzat burada, galatasaray sözlükte, galatasaray sözlük başlığı altında galatasaray sözlüğe ithafen yapılan eleştirilerin haddi hesabı yoktur. bazen o kadar acımasız bir şekilde eleştiriliyor ki sözlük, bunu söz konusu başlığın sayfalarında dolaşarak kendi gözlerinizle görebilirsiniz. ya da moderatörlerin nickaltlarına bakabilirsiniz. kimi zaman ben, basit bir mod olarak bile öylesine eleştiriliyorum ki, bu kadar kötüysem intihar edip dünyayı bir pislikten kurtarmalıyım diye düşünmüyor değilim. yine de eleştirilere ya da eleştirenlere karşı olumsuz bir tutum içerisine girilmemektedir. doğru olan ya da bizim doğru gördüğümüz anlayış budur.

    tekrar, tekrar söylemiş gibi oluyorum belki ama ölçülü ve adabına uygun, iftira niteliği taşımayan bir üslupla olması kaydıyla galatasaray sözlük yazarlarının ilgi alanımız içindeki her konu ile ilgili özgür düşüncelerini rahatlıkla beyan etmelerini sağlamak bizim varoluş amacımızdır. bundan dolayıdır ki bu tarz kötü niyet taşımayan eleştirilere izin veriliyor diye entrynin başında söylediğimiz kardeşlik hisleriyle yanında olduğumuz gsbasket forumundaki arkadaşlarımızın kendilerine yönelik hasmane bir tutum içerisinde olduğumuzu var saymaları haksızlık olacaktır. çünkü bu gerçek değildir. vesselam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın