• 70
    zamanında sitenin kurucusuna "yahu siteye reklam alsana o reklamlarla durumu kötü bir kaç basketsevere de sen sponsor olursun" dediğim site. iyi ki beni dinlememiş. reklam alsaydı ve/veya kulüple organik bağ kursaydı, buradaki eleştirilerin ne boyuta geleceğini hesaplamak zor olmazdı.

    gsbasket.org seversiniz sevmezsiniz türk basketbolunda önemli yeri olan bir sitedir. koca koca basketbol sitelerinden daha fazla insan girer, bir şekilde amatör branşlar hakkında bilgi alır. dahası gs sözlük nasıl taraftar sözlüklerinde öncülük edip ilk açılan taraftar sözlüğüyse, ardından diğer takımlar onu takip etmişse gs baskette aynen böyledir. hatta gs basket açıldığında basketbol sitesi yoktu desek yalan olmaz. tbf'nin sitesinin bile o yıllarda kurulduğunu düşünmüyorum.

    site çatısı altında yaşanan arkadaşlıklar zaten ayrı değerlendirilir. adı üstünde arkadaşlık bu. gs'lısın diye basketbol biliyorsun diye kimse seninle arkadaş olmak zorunda değil. ama yolunuz ipekçi'ye düşecekse bir haber uçurmanız, birilerinin sizinle ilgilenmesi için sebep yaratır. orada yazan insanların hiç birinin herhangi birimizden daha fazla veya eksik bir durumu yok. ne maaş alınıyor ne bir çıkar gözetiliyor. safiyane duygularla hareket ediliyor. evet mahmuti olayını biraz abartmış olabilirler bazılarına göre. e hangimiz hayatta bazı şeyleri bir başkasına göre daha fazla abartmıyoruz. ki abartmak hakkı değil mi bazılarının? adam 15 senedir basketbol maçlarına gidiyor, fb maçları dışında gördüğü en büyük kalabalık (asvel-reno gibi istisna maçlar hariç) 200 kişiyken şampiyonluk hayali hiç olmamışken o hayali başlatan, 2 sene boyunca 5 metre önünde her an gördüğü "adam gibi adam" duruşunu sahiplenmesi bazılarına göre daha fazla olabilir. bunu yadırgamanın manası yok. mahmutisporlu da demem hiç birine.

    yine burada site yöneticilerinden birinin alıntısı yapılmış. o bahsedilen site yöneticisi ankara'da oturuyor. ankara diyorum bakın. ve burada ben basket-futbol her maça giderim diyen adamdan daha fazla maça gider sezon içinde. ve son cümlesinde dediği gibi işler kötü giderse buradaki bazı "basketbolsever", takıma isyan-sitem ederken, gene o duracak dimdik salonda gs için bağıracak "haydi aslanlar" diyecek. bu yüzden burada yapılan bazı eleştirileri ben ciddiye almıyorum. ama benim ciddiye alıp almamam önemli değil. yardım etmiyorsunuz bari gölge etmeyin. kırmayın gs için çıkarsızca çalışan çabalayan gençlerin şevkini.

    gsbasket için benim de eleştirilerim oldu. misal sitede nerdeyse herkes admin veya moderatör olmuş. 70 tane yöneticinin olmasının manasını ben de çözemedim bunu da dedim. ama bu başka, gs basket bilmem nereli demek başka. kimseye bağlı olmayan gerçek taraftarın oluşumunu bir yere bağlamaya çalışmak en hafif tabiriyle aymazlıktır. ultraslan ile karıştırmayın orayı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın