resim
Ricardo Izecson dos Santos Leite
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:42
Boy:1.86
Uyruk:Brezilya
  • 286
    öncelikle transferinin galatasaray taraftarlarınca konuşuluyor olması bile galatasaray futbol takımının gözünü avrupanın en büyük kupasına diktiğini göstermektedir.

    eğer takıma katılırsa ya hamit - selçuk - melo üçlüsünün önüne kendisi monte edilip önüne elmander/umut - burak ikilisi koyulacak, ya da selçuk - melo ikilisinin önüne hamit - kaka - amrabat üçlüsü yerleştirilip 4-2-3-1 denenecek.

    ikinci seçenekte "savunma hücumdan başlar" düşüncesine uymayız. eğer uymayı deneyip tek forvette umut / elmander ikilisinden birine şans verirsek de kasım'ı görmeden hepimiz hasan şaş'ın 2001 versiyonuna döneriz.

    kaka transferinin olumlu yanları olduğu gibi olumsuz yanları da var elbet. mesela olumlu yanlarını saymak istersek,

    - ürün vs. satışı, stadın her maç fullemesinin kesin olması,
    - rakipler üzerine adeta kabus gibi çökme
    - tüm dünyaya "götü kollayın beyler" mesajı verme
    - sahada selçuk, kaka, burak, hatta melo gibi maçın kaderini değiştirebilecek oyunculara sahip olma,
    - kaka'nın ofansif anlamdaki etkisine sahip olma,
    - skora katkı yapma bakımından önemli bir kozu elinde bulundurma, diyebiliriz sanırım.

    olumsuz yönler dendiğinde aklıma gelen maddelerse;

    - oturmuş düzene çomak sokma,
    - uzun süredir düzenli olarak oynayamamış bir oyuncuyu takımın en önemli kozu haline getirme,
    - hamit'i keserse yerli rotasyonu, amrabat'ı keserse "8m" muhabbeti başta olmak üzere amrabat ve emre'nin gelişimini engelleme,
    - olası bir sakatlıkta takım içi dengelerin bozulması ve resmen ölü bir yatırım haline gelmesi.

    bununla birlikte olumlu - olumsuz olarak belirtmedim ancak en önemli noktaya dikkat çekmek istiyorum, kaka dini bütün bir oyuncudur. "ne alaka la?" demeyin. bu tür oyuncuların işlerine olan saygısı fazla olduğu gibi yeni ortamlara katıldıklarında sıkıntı çekmezler. mesela eboue ve amrabat da yabancı olmalarına rağmen müslüman ve dini bütün oyuncular ve ikisi de takıma katıldıklarında hiçbir sıkıntı yaşamadılar.

    bununla birlikte kaka'nın taffarel ile arasının iyi olması da takıma alışmakta çok fazla sıkıntı çekmeyeceğinin göstergesidir bence.

    olumsuz yönlerine değindikten sonra fatih terim'i aklınıza getirirseniz de iyi olur. zira fatih terim galatasaray'ın kasasından boş yere çıkacak 1 doları dahi harcatmaz. takım içi dengeleri ve bu transferin olumlu - olumsuz tüm etkilerini zaten kendisi ve ekibi çoktan analiz etmiştir eğer kaka gündemdeyse.

    özetle, riskli ama tutarsa yüzyılın transferi olacak bir isimdir kaka. "çoluğu çocuğu keserim amk" kafasında takılmak kendisi için pek uygun olmaz bence ancak kesinlikle çok önemli bir isimdir kendisi. kumar oynayacaksak böyle kumar oynayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın