• 4
    sözlük yazarlarıyla alakalı olan bir durum olduğunu sanmıyorum.
    ülkemizin genel halet-i ruhiyesi bu.

    en iyi arabayı biz kullanırız, bizim oy vermediğimiz partiye oy verenler ya koyun ya dinsiz ya vatan hainidir, bize yüz vermeyen kız yolludur, herşeyin en iyisini biz biliriz vs vs örnekleri çoğaltmak mümkün. hatırlayın su sporlarıyla tek ilgisi "deve güreşi" ve "en çok suyu kim sıçratacak" olan insalar sırt üstü, kelebek ve kurbağalama yarışmalarında neden başarısız olduğumuzu konuşuyor ona buna laf sokuyordu, ömründe 1500 metre finali izlemeyen insanlar iki gün önce atletizm uzmanı oldular, artistik cimnastik yapan bir sporcumuz olsaydı emin olunuz her evden nadia comaneci tecrübesinde bir insan çıkardı.

    özetle ülkemizde 70 milyon teknik direktör, 70.5 komplo teorisyeni ve bir o kadar "her sporu yorumlarım abi" var.

    buna karşın bir çok blog yazarı bı işin duayeni diye pazarlanan tiplere çuval geçirecek kalitede analizler yapıyor ama gazete yöneticileri böyle analizleri ve adam gibi yorumları kimsenin okumayacağını düşünerek gürcan gibi, selçuk yula gibi tiplere "lig uzun maraton önümüzdeki maçlara bakıyoruz, şerefsiz hakem yaktı bizim takımı" seviyesinde yazı yazdırıyor, bunlar para ediyor çünkü. yoksa ömer çavuşoğlu gibi bir tipin spora ne katkısı olabilir ki ?

    ülkemizde gazetecilik abartılmış bir meslek dalıdır, hele spor yazarlığı kaldırım seviyesindedir sonuç olarak kalitesiz insanlar göz önünde olunca kahvedeki adam "lan dün okey oynarken dedim ben bunları" diyor ve doğal olarak arada düzgün yorum yapanlarda güme gidiyor. spor yazarlarının %95'inin ne yazacağını hepimiz önceden biliyoruz tuttuğu takım yenilirse hakemden girer rakibin, sertliğinden çıkar, kazanırsa zaten ver cilayı gitsin. spor yazarı dediğin yorumladığı sporu sevdirecek öyle ince detaylar yakalayacak ki senden benden farkı olsun "onu çıkar, bunu sok" diyen adam yazı yazar tv'de maç yorumlarsa bende beğenmem bende küfür ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın