• 36
    henuz ligler baslamadan iki takimin digerlerinin epey onunde oldugu sezondur. bu takimlar son sampiyon galatasaray ve sike yapmasina ragmen kume dusurulmeyen fenerbahce. kisaca bir karsilastirmalarini yapmak gerekirse;

    kaleciler;

    karakterlerinden bagimsiz olarak konusacak olursak her iki takimin da birinci kalecileri çok iyi. baski altinda iyi oynuyor ve savunmalarina guven veriyorlar. kanimca muslera volkan'dan bir adim onde ancak volkan'in da turk olmasi gibi bir avantaji var. ancak yedek kalecilere bakinca fenerbahçe epey daha iyi bir kaleci ikilisine sahip gorunuyor.

    sag bek;

    bu alanda galatasaray'in ilk tercihi olan eboue ligin tartismasiz en iyisi. fenerbahçe'de gokhan çok ciddi zafiyet yaratiyor zaman zaman ama yine de guvenecekleri ilk isim o. eboue'nin yedegi olarak sabri gorunse de kanimca onsuz oldugumuzda fatih hoca yerine hamit'i dusunuyordur. ujfa da burada iyi performans verebilir ama savunmanin ortasi pek bozulmaz ilkesi geregi ona deginmiyorum. fener'in yedegi olan orhan sam tam fener'de gormek istedigim tipte bir oyuncu. kabiliyetsiz!

    sol bek;

    bu nokta galatasaray'in en zayif karni gibi gorunse de hakan balta bugun için ligin tartismasiz en iyisi kanimca. hasan ali vaslui maçinda çok kotuydu. kendisinin fazlaca sisirilmis bir sehir efsanesi olmasi ihtimali cok yuksek. çaglar'dan bir performans beklemiyorum açikçasi. fener'de caner burada oynatilinca çok siritiyor. ozgur çek onlar için bir alternatif olabilir mi zaman gosterecek.

    savunmanin ortasi;

    galatasaray'da bu ikili geçen yilki gibi semih-ujfalusi olacak gibi gorunuyor. fenerbahçe'de ise yobo ile egemen. burada iki takim denk gibi gorunse de egemen cok savruk bir oyuncu. yobo da çevikligini kaybediyor. dolayisiyla bizim ikilimiz daha iyi gorunuyor. sorunlari yok mu? var elbette. ornegin semih'in ufak bir yer tutma ve adam karsilama sorunu var. gelelim yedeklere; dany-zan ile bekir-serdar. bence denk bir ikili. en iyisi dany, en kotusu zan diyeyim.

    sag kanat;

    burada galatasaray'da ilk yazilacak isim sanirim hamit. fener'de ise krasiç. çok farkli tarzda iki oyuncu ama ikisi de cok kaliteli. krasiç hizli ve teknik, hamit çok sezi ve teknik. hamit'in sutlari cok daha iyi. fener bu bolgede yerine gore kuyt'i da oynatabilir. biz ise amrabat'i kaydirabilecegimiz gibi emre çolak ve aydin yilmaz'i ve hatta gerekirse engin'i dahi kullanabiliriz.

    sol kanat;

    amrabat'a karsi stoch var bu noktada. bence yine denk iki oyuncu. ayrica riera, emre çolak, engin baytar ile galatasaray'in bu noktada alternatifi bol bir kadrosu var. fener'de stoch'u caner yedekleyecektir.

    orta;

    burada fener'e net bir ustunlugumuz var. selçuk bu lige iki gomlek fazla bir adam. keza melo da buralarin cok uzerinde. ayrica hamit, engin gibi cok kaliteli isimlerin yani sira culio, yekta, ceyhun'u da unutmamak lazim. fener'de ise baroni ilk yazilacak isim ve galatasaray'da saydigim isimler arasinda bence kendisinin kalite acisindan muadili olsa olsa culio. topal, selçuk sahin ile bu lig epey zorlayacak onlari. onde basan her takim onlari darmaduman edebilir. vaslui'nin yaptigi gibi.

    forvet;

    bu noktada fener'de alex'i unutmamak lazim ama galatasaray'da da elmander, burak, umut, necati, hala gitmedigine gore baros ve ben pek umutlu olmasam da hala genç olan ve hazirlik kampinda iyi sinyaller veren sercan var. onlarda sow ve kuyt da etkili olabilecek isimler ancak semih ve bienvenu gibi kotu oyunculari da var.

    teknik ekip;

    tartismam. yani o iki insanin adini yanyana yazmaya gerek dahi yok. galatasaray açik ara en iyi teknik kadroya sahip.

    kisacasi kanimca galatasaray en iyi kadro, en iyi teknik adama sahip ve sezonun bence mutlak favorisi. simdi geriye oynamak ve kazanmak kaliyor. bir yapacagimiz oynamak. oynadik, oynadiniz! allah yardimciniz olsun!
App Store'dan indirin Google Play'den alın