• 11
    4 ağustos 2012 galatasaray lazio maçı öncesi sahibi tarafından kepenkleri kapatılmış ve galatasaray taraftarına haksızlık yapılmıştır.

    evet en kibar ifadeyle haksızlıktır bunun adı. izmir ve çevre illerden binlerce insan, büyük bir heyecanla takımının şehre gelmesini beklemiş; yılların verdiği hasretle, belki o günün coşkusuyla bu alışveriş noktasından bir şeyler almak hevesiyle kapının önüne gelmiş ve kepenklerle karşılaşmıştır. yazık, günah ve ayıp.

    burada kişileri hedef alarak suçlama yapmak belki kolaya kaçmak olacaktır. cevap hakkı olmadığı için, eleştiriyi kişiler üzerinden değil, mantalite üzerinden sürdürmek gerekir diye düşünüyorum. mağaza işletme mantığıyla olaya yaklaşıldığında haksızlığa uğradığınızı düşünebilirsiniz; belki kendi açınızdan haklısınızdır da. lakin profesyonel hayat böyle değildir, olmamalıdır.

    sorumluluğunuz altında olan mağazanın genel müdürü bütün iyi niyetiyle size açıklamalarda bulunuyor, sizi ikna etmeye çalışıyor ve siz buna rağmen amatör bir şekilde bir nevi boykot uyguluyorsanız burada büyük bir yanlışlık var demektir. en önce bağlı bulunduğunuz kurumun bir nevi amirine karşı uzlaşmacı olmayan, dik bir tutum sergileyip baştan anlaşma kapılarını kapatmak kabul edilebilir bir davranış değildir. orada genel müdür nezdinde koca bir kulüp ve onun milyonlarca taraftarıyla muhatapsınız, ilk başta bunun farkına varmak gerek.

    burada satış kaygısı ya da bayiler arası haksızlığa uğranılması tepkisinden farklı bir olay var. bu düpedüz haddini aşma olayıdır. orası galatasaray markasının gücüyle bir şeyler yapan ya da kendilerince yapamayan bir müessesedir. satış rakamları 3.5 kat fazla bir satış başarısı olduğunu göstermesine rağmen hala ego tatmini yapılacaksa, unutulmasın ki üzerinden galatasaray ibaresi çıkarsa orası boş bir dört duvardan ibaret kalacaktır.

    izmir, galatasaray'ın ruhudur, heyecanıdır. izmirli galatasaraylılar da, kulüplerine bağlılıklarını her fırsatta göstermişlerdir ve yine göstereceklerdir. eksik kaldıkları noktalar varsa onu da bertaraf edeceklerdir. galatasaray store'a teveccüh gösteriyorlarsa da, sadece galatasaray içindir, süslü püslü mağazalarınız için değil. bunu aklınızdan çıkarmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın